Figyelem!

2023.12.21. 09:28

Kiadták a riasztást: erős széllökések, sűrű köd Borsod-Abaúj-Zemplénben

Figyelmeztető előrejelzés Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére csütörtök éjfélig.

Fotó: LV

Elsőfokú riasztásokat adott ki  az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére is 12.21. csütörtök éjfélig.

Tartós, sűrű köd Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Az éjjel képződött köd a délelőtt folyamán várhatóan mindenhol feloszlik. Addig a ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás nem kizárt. Tartós (> 6 óra) sűrű köd (látástávolság pár száz méter) várható.

Erős széllökések

A délnyugati, nyugati szelet csütörtök estétől északkeleten (Borsod és Szabolcs térsége) viharos lökések (~65-70, Zempléni-hg. 75-80 km/h) kísérhetik. Késő estétől az északnyugati területeken is előfordulhatnak 70 km/h körüli széllökések.

 

Ma az Északi-középhegység magasabb részein előforduló havazásból kis területen, legfeljebb pár centis hóréteget képződhet.

Észak felől csapadékzóna érkezik, amelyből az Északi-középhegység térségében vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső) is megjelenhet. A hegycsúcsokon gyenge havazás kezdődhet, amelyből legfeljebb pár centis hóréteget képződhet.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában