Fidesz-KDNP

2023.11.07. 15:02

Zéró toleranciát követelnek az antiszemitizmussal szemben Miskolcon is

A miskolci Fidesz-KDNP frakciók a napokban nyilvánosságra került kirekesztő és antiszemita hírre reagáltak.

Fotó: Bujdos Tibor

„A baloldali belháború egy újabb, szomorú epizódját láthatjuk a miskolci közéletben” – írta rendkívüli közleményében Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP frakcióinak szóvivője, miután portálunk megírta, hogy Cseléné Figula Edina jobbikos önkormányzati képviselő korábban lezsidózhatta Mokrai Mihály DK-s önkormányzati képviselőt, akik egyébként közösen irányítják Miskolcot a Velünk a Város frakcióban. Hollósy András rámutatott: nem elég, hogy nyílt pozícióharcok zajlanak, köztiszteletben álló embereket hoznak méltatlan helyzetbe és belső hatalmi harcok miatt képtelenek összerakni már egy normálisan működő menetrendet, úgy látszik a baloldalnak már semmi sem elég. 

Hollósy András 
Fotó: ÉM

„Szomorú és felháborító az, hogy 2023 novemberére ott tartunk Miskolcon, hogy kirekesztő és antiszemita alapú megkülönböztetést használnak a baloldali városvezetés képviselői egymással szemben” – hangsúlyozta. A Fidesz-KDNP szerint méltatlan a köz képviseletére az, aki megszegi képviselői esküjét és megbotránkoztató módon tesz ilyen sértő kijelentéseket. „Éppen ezért felszólítjuk Veres Pál polgármestert, hogy a városvezetői frakcióban helyet foglaló, botrányos kijelentésekben érintett képviselők mandátumát azonnali hatállyal vonja vissza! Miskolc és a miskolciak többet érdemelnek!” – húzta alá Hollósy András. A Fidesz-KDNP zéró toleranciát követel az antiszemitizmussal szemben Miskolcon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában