Ezért kell költözniük

2023.11.10. 12:35

Vásár helyett szabadtéri jégpálya lesz az Erzsébet téren

Adventi forgatagot tervez a városvezetés, a részletekről hétfőn számolnak be.

Szökőkút nyáron az Erzsébet téren. Itt lesz a jégpálya?

Fotó: Ádám János

Nem lesz Miskolci Termelői Vásár az Erzsébet téren novemberben és decemberben, írtuk a napokban: az ott árusító termelők és őstermelők levélben kaptak erről értesítést. Mint mondták nehezményezik a döntést – emiatt keresték meg szerkesztőségünket – mert egy évek óta bejáratot helyszínt és időpontot „rúgott fel" a miskolci önkormányzat, ez nekik hatalmas érvágás. A szervezők technikai okokra hivatkoztak, de a termelők tudni vélték, hogy jégpályát tervez a város a termelői vásár helyszínére, az Erzsébet térre.

Az önkormányzat portálunkhoz eljuttatott válaszából kiderült, hogy végül mégis megszervezik a termelői vásárt csak egy más helyszínen: novemberben, 19-én a Szent István téren, de a decemberi helyszín még szervezés alatt áll. Arra a kérdésünkre viszont nem válaszoltak, hogy mi az a „technikai ok", ami miatt költöznie kell a vásárnak, van-e igazságtartalma, hogy jégpálya épül a térre.

Itt a válasz

Nos, a válasz most egy a városházától érkezett, sajtótájékoztatóra küldött meghívóból derült ki. Ezt tartalmazza: „több helyszínen, színes és különleges programok várják majd a miskolciakat advent idején – a könnyűzenei koncertek mellett az Erzsébet téren szabadtéri jégpálya, a Szent István téren fényinstallációk, ünnepi vásár, a Városház téren pedig meseösvény várja majd az érdeklődőket". 

A részletekről november 13-án, hétfőn számol majd be a városvezetés és a szervező önkormányzati cég, a Miskolci Kulturális Központ igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában