Miskolc

2023.11.14. 07:00

„Valószínűleg rendhagyó eset” a tárolóból kifolyó kutyaürülék Miskolcon

Miskolc - A városháza szerint a nagyobb forgalom vagy a nem rendeltetésszerű használat miatt történhetett az, hogy a tárolók ilyen állapotban voltak.

Ujlaki Attila

Forrás: Olvasónktól

Valószínűleg rendhagyó eset 

– ezt reagálta a városháza sajtóosztálya annak kapcsán, hogy megkerestük őket azzal a problémával, hogy gyomorforgató állapotban volt egy kutyák ürülékének gyűjtésére szolgáló edény Miskolcon.

Egy olvasó kereste meg a boon.hu-t azzal a problémával, hogy nem üríti megfelelően a Városgazda a Katalin utca és a Hadirokkantak útjánál lévő kutyafuttatónál a kutyapiszok és szemét gyűjtésére szolgáló edényeket, mivel azok telítve voltak különböző zacskókkal és hulladékokkal. Az esetről egyébként fotót is küldött az olvasó.

A sajtóosztály azt is írta portálunknak: az ominózus kutyafuttatóban lévő kutyapiszok-tárolók ürítését a társaság hétköznaponként két naponta elvégzi. Azt is hangsúlyozták: a nagyobb forgalom vagy a nem rendeltetésszerű használat miatt történhetett az, hogy a tárolók ilyen állapotba voltak.

Nem szemetes

A kutyaürülék gyűjtő tárolók általában műanyag zacskókat vagy tartályokat tartalmaznak, amelyekben a begyűjtött székletet lehet elhelyezni, de szemetet nem. Ezek a tartályok vagy zacskók lehetnek kifejezetten erre a célra tervezettek, és általában szagzárral vagy lezárható kupakkal rendelkeznek, hogy megakadályozzák a szagok kiszivárgását. Ezek az eszközök segítenek abban, hogy a kutyatulajdonosok felelősségteljesen és környezettudatosan kezeljék a kutyaürüléket, és megakadályozzák annak szóródását vagy a környezetszennyezést. A szakemberek azt kérik, ha egy közkuka tele van vagy túlcsordul, akkor fontos, hogy ne helyezzenek hozzá a járókelők további hulladékot, ideértve a kutyaürüléket is. A túlcsorduló kukák és a lerakott hulladékok környezetszennyezést okozhatnak, és a közösség számára is problémát jelenthetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában