Szemétügy

2023.08.23. 09:46

Megoldódhat a miskolci belvárosi hulladékprobléma

A körzet önkormányzati képviselője nem mindennapi módszerrel oldaná meg a tároló nyithatóságát.

Ujlaki Attila

Így nézett ki a terület korábban, a látvány kiverte a biztosítékot a környéken lakóknál

Fotó: olvasó

Megoldódhat a belvárosi szemétlerakás problémája a Kazinczy utcában – mondta a boon.hu megkeresésére Mokrai Mihály, a körzet önkormányzati képviselője. Az egyik társasház közös képviselője, Koczka Mihály portálunknak azt mondta, hogy szerinte egy térfigyelő kamera orvosolná a problémát, azonban a képviselő szerint ez nem lenne megoldás. 

Korábban írunk arról, hogy a  belvárosi hulladéktárolót a miskolci Városgazda lezárta, mivel tarthatatlanná vált a tárolóban kialakult szeméthelyzet. Akkor arról is írtunk, hogy emiatt feszült hangulat alakult ki Miskolc belvárosában, mivel a Kazinczy utca egyes lakásainak lakói napok óta nem tudták hova elhelyezni a hulladékaikat, mert a lezárt helyen voltak hulladékgyűjtő edényeik.  Cikkünk megjelenése után a MIREHU "kiszabadította" a kukákat, amelyek a mai napig a tárolón kívül helyezkednek el, így újra bárki elhelyezheti bennük a hulladékát – akár jogosulatlanul is.

A "kiszabadított" kukák, de ide már mindenki - akár illegálisan is - pakolhat
Fotó: Ujlaki Attila

„A mostani probléma már négy hónapja felvetődött, én már akkor kezdeményeztem tárgyalásokat a Városgazdával az ügy megoldása érdekében, mert több lakossági megkeresést kaptam a tarthatatlan helyzetről” – hangsúlyozta Mokrai Mihály. Hozzátette: elektromos mágneses zárral szeretné ellátni a Városgazda által telepített tároló ajtajait, amik kizárólag biléta érintésére nyílnak majd. 

„Fontos, hogy csak az tudja majd használni jövőben a tárolót, aki rendszeresen fizeti a számlát a MIREHU-nak” – mutatott rá. Azt is megosztotta portálunkkal, hogy a biléták kiosztását, sem a Városgazda és sem a MIREHU nem szeretné felvállalni, ezért valószínűleg ő fogja ezeket szétosztani a tulajdonosok között.

Időigényes lesz a végső megoldás

„Hosszadalmas folyamat még, hiszen hálózati áramot is kell kiépíteni a területre, és még további egyeztetések is szükségesek” – mondta. 

A lakók és a közös képviselők által szükségesnek gondolt kamerarendszerre is reagált a képviselő. „1,8 millió forint lenne oda egy kamera telepítésének a költsége, amely a képviselői keretem negyedét venné el” – mutatott rá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában