Utánanéztünk

2023.10.17. 18:00

Simon Gábor nagyot téved, vagy csúnyán csúsztat

A Velünk a Város frakcióvezetője (MSZP) szerint Miskolcon több iskolakezdési támogatást kap egy gyermek, mint Szegeden.

Ujlaki Attila

Dr. Simon Gábor önkormányzati képviselő

Fotó: Ádám János

Az önkormányzati portálnak nyilatkozott Simon Gábor, a városvezető baloldali frakció vezetője arról, hogy Miskolcon a jelenlegi városvezetés által bevezetett iskolakezdési támogatás összege elérheti a 30 ezer forintot, így egy-egy család kétszer nagyobb támogatásban részesülhet, mint egy Szegeden élő.

A Boon.hu utánanézett, hogy Szegeden mennyi iskolakezdési támogatásra jogosult egy gyermek. A szegedi önkormányzat minden általános iskolás korú gyermeknek 15 ezer forint juttatást biztosít alanyi jogon, ha a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nettó 390 ezer forintot, ezzel szemben Miskolcon 10 ezer forint jut egy gyermeknek támogatásként.

Ha a képviselő gondolatmenetét követjük, akkor a miskolci 10 ezer forint 3 gyermek esetében érheti el a 30 ezer forintot, míg ugyanezeket a viszonyokat figyelembe véve Szegeden 45 ezer forint támogatásban részesülhet egy 3 gyermekes általános iskolás korú gyermeket nevelő család.

Portálunk megkereste a képviselőt, hogy milyen számítások alapján jutott arra, hogy Miskolcon „kétszer nagyobb támogatásban részesülhet egy család, mint Szegeden”. A képviselő érdemben nem válaszolt a feltett kérdésekre, azonban a kormány intézkedéseit kritizálta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában