boon.hu video

2023.09.09. 15:44

Népművészeti sokadalmat rendeztek Kisgyőrben (fotókkal, videóval)

A rendezvény keretein belül három új beruházást is átadtak a településen.

Ujlaki Attila

Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is beszédet mondott

Fotó: Vajda János

A harminckilencedik népművészeti sokadalmat rendezték meg Kisgyőrben szombaton. Az eseményen beszédet mondott Kékedi László Vilmos, Kisgyőr polgármestere, aki elmondta, hogy kettős ünnep ez  a nap a települést életében, mert három új beruházást is átadnak a népművészet ünnepe mellett.

 „Köszönöm a helyi vállalkozók mindennemű támogatását, hogy az új beruházások elkészülhettek” – mondta. Hozzátette: egy járda felújítást, több új aszfalt burkolatát, és ezzel párhuzamosan a régi földben levő eternitcsöveket is kicserélték. Azt is ismertette, hogy a beruházások összértéke 70 millió forintba került, amelyek Európai Uniós és kormányzati támogatásokból valósultak meg.

Folyamatos fejlődés

Tállai András miniszterhelyettes,  parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, szerencsés, hogy újra beruházásokat adhat át a településen. 

„Nagyon büszke vagyok a településre, mert itt olyan érzésem van, hogy Kisgyőrt a polgármestere híresebbe teszi, mint Győr városát az ő vezetője” – mondta. Rámutatott: ezt a települést már úgy emlegetik, hogy a faragott falu. „Aki ellátogat ide, az fogadalmat tesz, hogy visszajön ide” – hangsúlyozta. Azt is elmondta, hogy az elmúlt években a településen szinte minden út megújult. Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke is beszédet mondott.

„Hagyományaink ápolása és őrzése segíti megőrizni identitásunkat és magyarság tudatunkat” – mondta. Azt is elmondta, hogy ezzel a célokkal új értékeket tudnak kitűzni maguk elé az emberek. „Ez a rendezvény is esély arra, hogy tovább tudjuk vinni ezeket a közösségi értékeket” – húzta alá. A beszédek végén műsorszámokkal ünnepelték az újonnan átadott beruházásokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában