Megyei értéktár

2023.09.09. 13:02

A pátria termékei szállták meg egy napra az edelényi kastélyt

A vármegyei önkormányzat kezelésében lévő Edelényi kastélykert ezúttal egy kiállításnak és kézműves vásárnak ad otthont.

Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke (középen)

Fotó: Szaniszló Bálint

Ma kora estig még minden érdeklődőt szeretettel vár a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat a vásári forgatagra, amely - a megyei értéktár égisze alatt - pártiánk termelőit, terméseredményeit mutatja be az Edelényi kastélykertben.
A megnyitón Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke - más dolgok mellett - arról beszélt, hogy a megyei értéktár folyamatosan fejlődik - jelenleg 61 települési és 2 tájegységi értéktár tartozik bele a megszámlálhatatlan mennyiségű érték mellett. 
Az elnökasszony arra hívta fel a figyelmet, hogy büszkének kell lennünk hagyományainkra és értékeinkre, hiszen erre építhető fel a vármegye társadalmi és gazdasági fejlődése. Egy ilyen kiállítás és vásár alkalmat ad arra, hogy széles nagyközönségnek mutatkozhassanak be a termékek és előállítóik.

A részletes további program: 


 

12:00 „Jó ebédhez szól a nóta…” – Setét Bélával és zenekarával 


 

13:00 Slágeregyveleg Szaxon Csaba előadásában 


 

14:00 A Sátoraljaújhelyi Holdfény mazsorettcsoport fellépése


 

15:00 Vidám percek a Garagulya gólyalábas kompániával 


 

16:00 Karen és a fiúk élő koncert. Vendégük: Szűcs Gréta

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában