Segített a képviselő

2023.09.27. 12:18

Most már megközelíthető tűzoltóautóval is a Középszer utca

A szilveszteri tűzesetben kiégett Középszer utcai lakás környékén intézkedett Barta Gábor önkormányzati képviselő, a helyszínt ma Csöbör Katalin országgyűlési képviselővel meg is tekintették. Az eset ugyanis rávilágított arra, hogy a környék társasházai nehezen megközelíthetők a tűzoltóautók által, így a hosszúra nyúlt percek akár életeket is követelhetnének.

Póczos Nikolett

Csöbör Katalin és Barta Gábor a reggeli bejáráson

Fotó: Ádám János

Lakástűzzel kezdődött az idei év a Középszer utcán Miskolcon, a történtekről akkor beszámolt portálunk. A mentésben és a tűz megfékezésében résztvevők viszont csak nagyon lassan tudták megközelíteni a helyszínt, hiszen a szűk utcák és fel-lejáratok csak gyalogos, kerékpáros és maximum személygépkocsi közlekedésére voltak alkalmasak. A tűzoltó- és mentőautó nagyon nehezen tudta bevenni a felfelé vezető kanyart. De végül sikerült megfékezni a lángokat. Többek között ez az eset mutatott rá az autófeljáró kiszélesítésének szükségességére. 

„A tavaly decemberi tűzeset bebizonyította, hogy nagyon nehéz járművel közlekedni, kanyarodni itt a házak között, nem tudta a tűzoltóautó és a mentő biztonságosan megközelíteni a házat, ezért a lakókkal egyetértésben úgy döntöttünk, hogy a sosem használt virágládákat, aminek az alapja vasbetonból volt elkészítve, felszámoljuk, és 70 centiméterrel kiszélesítjük a járda melletti területet. A szakemberek majd hozzáigazítják az út burkolatát, felületét is. Ezáltal a ráforduló rész is sokkal kényelmesebb lesz és biztonságosabb a nagyobb járművek számára. Az esetkocsik is kényelmesebben járnak így majd el az orvosi rendelő környékén, ami a téli időszakban nagyobb biztonságot jelent az ott élők számára” – tájékoztatott az önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy a mostani aszfaltozást képviselői alapjából finanszírozta, amely másfél millió forint volt.

Ezt követően Barta Gábor a balesetveszélyes híd nyomait mutatta Csöbör Katalinnak, amit már csak világosabb betonrész és frissen mázolt korlátrész jelez. A híd alatt nem fért át egy nagyobb autó, ez komoly veszélyt jelentett az itt élőknek – mondta. A következő lépés a korlátok festése lesz, valamint a másik foghíjas lépcsősor javítása, a balesetveszély elkerülése érdekében. Sőt tervei között szerepel, hogy a középen elhelyezkedő zöld terület mellé egy 12-14 állásos parkolóhelyet alakítanak ki, hiszen nagyon sok az autó, és nincs megfelelő számú parkoló. „Maga a zöldterület megmarad, mert gyepráccsal csináljuk, és a vízelvezetés is biztosítva lesz” – mutatta a területről 11 hónapja gondoskodó képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában