Pénteken történik meg a dolog

2023.09.06. 11:49

Ezért kell kivágni egy 60 éves fát Miskolc belvárosában

Az egyik posztoló szerint semmi nem magyarázza a fa kivágását, azonban a szakemberek szerint szükséges.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Krasula

Egy posztoló vetette fel az egyik közösségi média csoportban (amit azóta töröltek), hogy Miskolcon, a Balázs Győző Református Gimnázumnál álló kanadai nyárfát ki fogják vágni szeptember 8-án. Azt írta, hogy ő is csak a fára kifüggesztett papírról tudta meg. „Minket csak kész tények elé állítottak, senki nem kérdezett meg minket” – írta. Arra is kitért, hogy szerinte a fa egészséges, és a lakók is megbecsülik, valamint senkit nem zavar. „Túlzás nélkül a fa a környék legöregebb fája és az utca ékessége” – írta.

Portálunk megkereste a Balázs Győző Református Gimnáziumot a fa kivágásával kapcsolatban. Azt mondták a boon.hu-nak, hogy a fa állami tulajdonban van. 

Egészségesnek tűnik, de...
Fotó: facebook

„A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. rendelte el a fa kivágását, mert elöregedett és kezelhetetlenné vált” – mondták. Hozzátették: a kivágást megelőzően a kezelő különböző vizsgálatoknak vetette alá a fát, amely arra vezetett, hogy a biztonság érdekében muszáj kivágniuk.

Viharok alkalmával esett le több faág, amelyek a gyermekeket is parkoló autókat is veszélyeztetik, valamint a járókelőkre is veszélyes lehet

 – hangsúlyozták.

Azt is megerősítették, hogy pénteken valóban kivágják a kanadai nyárfát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában