boon.hu video

2023.09.12. 14:44

Bizarr videót tett közzé Erdei Sándor Zsolt (Videóval) - Frissítve a reagálással

Miskolc - A közösségi oldalára feltöltött videóban és bejegyzésben megdöbbentő kijelentéseket tett az Ellipsum fürdőről a baloldali politikus.

Ujlaki Attila

Erdei Sándor Zsolt

Hétfőn este tett közzé egy meglehetősen bizarr kijelentéseket tartalmazó bejegyzést és videót – utóbbit azóta eltávolította - Erdei Sándor Zsolt (Rokker Zsoltti) a Miskolcot irányító Velünk a Város frakció tagja.

A bejegyzésében azt írja:

Miskolcon ne lehessen akkumulátorgyárat telepíteni! Önkormányzati képviselőként, frakciócsoportunkkal közösen, közgyűlési javaslatot fogok tenni, hogy városunkban ne történhessenek olyan beruházások, melyek a lakosság egészségét veszélyeztetik! Még a Fidesz által eleve nagyüzemi betonbunker külsejűre építtetett Ellipsum fürdőt se lehessen átalakítani akkumulátorgyárrá. 

A zavaros bejegyzés úgy folytatódik:

Nemet mondunk arra is, hogy nappalra megmaradjon fürdőnek, és csak éjjel üzemeljen akkumulátorgyárként, csupán az elhasznált, leengedett vizet újrahasznosítva, mert semmi nem garantálja, hogy ne történjen üzemi baleset.

A legutóbbi parlamenti választáson Sátoraljaújhelyen indult és csúnyán leszerepelt Erdei Sándor bejegyzésében a megyeszékhely turizmusáért is aggódik: „Nem gyárakat, üzemeket, hanem szabadidős létesítményeket, turisztikai gyöngyszemeket kellene - működő formában - megépíteni!” Csakhogy az állam által közel 13 milliárd forintból megépített, 2021 nyarán átadott Ellipsum – amelynek működtetésére a kormány korábban 700 millió forintot adott - közel egy éve, karbantartásra hivatkozva zárva van. A létesítmény a város tulajdonában van, Miskolc üzemelteti az önkormányzati cégén keresztül. 

Portálunk megkereste írásban a politikust, arra voltunk kíváncsiak, hogy: Miért távolította el az ominózus videót? Honnan veszi, hogy az Ellipsumot bárki nappal fürdőként, éjszaka pedig akkumulátorgyárként akarja üzemeltetni? Tudja, hogy az Ellipsum tulajdonosa és üzemeltetője Miskolc? – ahol ön önkormányzati képviselő, méghozzá a várost irányító Velünk a Város frakció tagja? A bejegyzése tájékozatlanságból, vagy más, netán politikai okból született?

 

Erdei atombunkernek látja az Ellipsumot

 

Erdei Sándor Zsolt rövidített válaszát közöljük: Egyre inkább tűnik úgy, hogy a Kormány Északkelet-Magyarországot veszélyes-anyag üzemek létesítésére használja. Képviselőként, és magánemberként is szeretném, ha ez a gyakorlat megváltozna. Az Ellipsum fürdő kezdetektől gyanús beruházása volt a Fidesz-kormánynak. A fürdő eleve gyár, üzem külsőt kapott, óriási beton csarnokokkal, külsőleg atombunker megjelenéssel, és sajnos a mélyfúrás sem érte el a célját, olyan szinten rekedt meg a munka, hogy a vizet jelenleg is fűteni kell, így a fürdő működtetése rendkívül gazdaságtalan, hemzseg a hibáktól, üzemeltetése veszteséges. Ugyanakkor van víz, ha nem is olyan hőmérsékletű, mint a fürdőhöz kellene. Ha a város nem fogja tudni gazdaságosan üzemeltetni, valamilyen megoldást kell találni. Mi legjobban azt szeretnénk, ha fürdő maradhatna. Felmerül a kérdés, mi a célja a Fidesz kormánynak: Vajon gyár, vagy üzem lesz az Ellipsumból is?

 

Arra a kérdésre, hogy miért törölte az általa feltöltött videót, a képviselő nem válaszolt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában