Borsodi vágta

2023.08.05. 14:00

Vasárnap vágtáznak Hernádkakon

A díjátadó után is lesz program: JóLaci Betyár szórakoztatja a közönséget.

A tavalyi rendezvény egy izgalmas pillanata

Fotó: Bujdos Tibor

A 11. Borsodi Vágta, mely a Nemzeti Vágta Hernádkak-Belegrádi előfutama augusztus 6. vasárnap délelőtt 10-kor a lovasok érkezésével kezdődik. Az ünnepélyes megnyitót a pályaszentelő után a Sbandieratori Delle Sette Contrade Orte – olasz zászlódobálók felvonulása követi. Majd lesz Góbé futam, Kishuszár futamok, a Borsodi Vágta előfutamai és csikós bemutató. A Miskolci Mazsoratt Együttes zászlós tánca után az Ongai hagyományőrző és a Gesztelyi Néptánccsoport műsora következik, de lesz többek között fűnyíró traktor verseny, ovisok bemutatója, ördöglovas és Puszta ötös bemutató. Végül a futamok döntői következnek, a díjátadó után pedig JóLaci Betyár szórakoztatja a közönséget.

A Nemzeti Vágta fő célkitűzései - melyek többek között a nemzeti hagyományaink ápolása, kapcsolatteremtés, hídépítés az egyes települések és lakosaik, valamint a magyar vidék (határon túli) és Budapest között, továbbá Magyarország újbóli felemelése a lovas nemzetek sorába – nagy motivációt jelentenek egy sikeres, nagy érdeklődésre számot tartó esemény megrendezésére, írták a programról a boon.hu-nak eljuttatott közleményükben a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában