Finom falatok

2023.08.05. 11:45

Körülnéztünk a miskolci boltokban: beindult végre a lecsószezon

Néhány hete még arról számoltunk be, hogy a lecsó alapanyagárak csillagászati magasságokban vannak és akkor még valóban luxus volt egy jó lecsót főzni. Most újra végigmértük a piacon és a boltok zöldség kínálatát is megvizsgáltuk.

Póczos Nikolett

A miskolci Búza téri piacon

Fotó: Póczos Nikolett

Ahogy haladunk a nyárban, úgy csökkennek a gyümölcsök és zöldségek árai, hiszen most van érési idejük, tehát most van belőlük több mennyiség és olcsóbban lehet hozzájutni. Varga Gizella is kivárta, amíg a lejjebb mentek az árak, mert egyedülálló nyugdíjasként nem engedhette meg magának eddig a lecsót, de most azt fog készíteni ebédre, mert gyorsan kész van, és elmondása szerint nagyon tápláló és még egészséges is. Ő egy kis vöröshagymát is dinsztel a zöldségek alá és fokhagymát is vág bele kis kockákra, az íze kedvéért. És ha túl hígnak találja a zöldségekből kicsapódó nedvességet,  egy kis liszttel sűríti – mondta. Majd hozzátette, étkezésre a kisebb, keményebb fajtákat szokta vinni, lecsónak pedig a nagyobb, lédúsabb, lazább húsú fajtákat.

Van belőle bőven
Fotó: PN

Néhány hete a paprikát ezer forintos kilónkénti ár alatt nem nagyon találtunk, a paradicsomnak is körülbelül ötszáz forint volt kilója, régi hagyma pedig hétszáz forintos ártól volt kapható. A paprika most 800 és 500 forint közötti áron mozog, paradicsom 400 és 500 forintos kilónkénti ár körül kapható, a hagyma viszont nem nagyon mozdul lefelé a 700 forintról. Az árak fajtáktól függően változnak. Az üzletek polcain minimális elmozdulás figyelhető meg, bár az egyik magyar áruházláncnál, most 299 forintos áron kínálnak ízletes és friss paradicsomot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában