Hol fürödjünk?

2023.08.01. 18:00

A Borsod Online strandajánlója. Barlangfürdő, Miskolctapolca

Sorozatunkban végig vesszük vármegyénk strandfürdőit, összehasonlítjuk különböző szempontok alapján, hogy olvasóink könnyebben tudjanak dönteni.

Elmondjuk, milyen a strandolás a Barlangfürdőben

Fotó: Ádám János

Sorozatunk mostani részében a miskolctapolcai Barlangfürdőt mutatjuk be, mert nekünk, borsodiaknak, a miskolci az igazi barlangfürdő. Nyári szezonban délelőtt 9-től este 7-ig tart nyitva a komplexum, amely több hideg és meleg vízű medencét is tartalmaz. Kocsinkkal ingyenesen leállhatunk Miskolctapolcára belépve rögtön balra, a nagy parkolóban, hiszen a fő út mellett továbbhaladva rövid sétával eljutunk a parkhoz, ahonnan nyílik a Barlangfürdő egyetlen bejárata. Természetesen több fizetős parkoló is rendelkezésre áll, akár közelebb a főkapuhoz.

A négy órás felnőtt belépő 4800 forint, gyerekeknek négytől 14 éves korig és diákoknak 14-től 25 éves korig 4100 forintos. Családi belépő csak időkorlát nélküli van: 14400 forintért. Délután 3 után pedig kedvezményes jegyárak választhatók. Az öltözőszekrény és a területen található, szabadon elfoglalható napozóágy benne van a belépő árában. Ide érdemes pénzérmét vinnünk, hogy szekrényt foglalhassunk. 

Szolgáltatások gyerekeknek, felnőtteknek 

A barlangban sodró folyó élményelemmel, jakuzzival és dögönyözővel együtt van a legnagyobb medence, aminek vize 29-30 Celsius-fokos. A két termálmedence szintén bent található, 33-35 Celsius-fokos vízhőmérséklettel. Egyetlen medence, de három különleges teremben olyan élményt kínál, amilyet semelyik másik magyar fürdő nem nyújt. Felnőttek és gyerekek is el tudják foglalni magukat ezek bármelyikében.

A három kinti gyermek- (30 Celsius-fokos), az élmény- (34), a kagyló- és az úszómedence csak nyáron üzemel, ezek mindegyike igénybe vehető ugyanazzal a belépővel.

Főtt étel csak a benti étteremben kapható, a kinti büféknél gyorsételek vannak. Mivel nyáron kevesebb vendég veszi igénybe a szaunát, így a sok közül most csak egyet üzemelnek be a Barlangfürdő dolgozói

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában