Munka

2023.07.13. 19:40

Utat avattak Szerencs és Tállya között

Ugyan az útépítő munkagépek már korábban levonultak a 3712-es jelű, Szerencs és Tállya határa közötti útszakaszról, az átadása most volt.

Serfőző László

Útavatók

Fotó: Vajda János

Az eseményen Dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes mondta el, hogy ez, és a hasonló fejlesztések nagyon fontosak a pátriának, a Tokaj-Zemplén térség fejlesztési program keretében már számos más fejlesztésre került sor, most egy közel kilenc kilométeres útszakaszon, több mint egymilliárd forintból, hazai forrásból újult meg az út. 

"Köszönetet mondok a Magyar Kormánynak, hiszen Tokaj-hegyaljára kiemelt stratégiai partnerként tekint. Úgy gondolja a kormány, hogy ez egy kiemelt turisztikai térség, segít elérni azt az álmunkat, hogy Budapest és a Balaton után ide látogassanak el a legtöbben" – mondta a miniszterhelyettes.

Latorcai Csaba miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár hozzátette, hogy 2020-ban, amikor a kormány 150 milliárd forintnyi keretösszeggel meghirdette a Tokaj-Zemplén fejlesztési programot, igazából egy zászlóshajó programot indított el. "Ez a program tökéletesen megmutatja egy térségben, hogy milyen fantasztikus eredményeket lehet elérni akkor, ha a kormány a helyiekkel együttműködve keresi és találja meg a térség valódi versenyképességi tényezőit, és ezeket a helyiekkel együtt fejleszti. Minden település olyan támogatást és fejlesztést kap, amire az ott élőknek igényük van" – hangsúlyozta.

Kiváló munka 

Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő hozzátette, hogy amikor másfél évtizeddel ezelőtt elhatározták Tokaj-hegyalja turisztikai fejlesztését, akkor az első és legfontosabb volt az infrastruktúrának a kialakítása. "A turizmushoz kell a vendéglő, a tokaji bor, szép lányok, új szállodák, mindez épül, szépül Tokajtól Sátoraljaújhelyig. A legfontosabb az utak állapota, a felújításukban nagyot haladtunk, lépésről lépésre adjuk át az utakat. Háborús költségvetésünk van ebben az évben és jövőre is, de nem álltak le az útépítések, itt a bizonyíték átadjuk őket" - fogalmazott. 

Nyiri Tibor szerencsi polgármester jelezte: "Kiváló a minőségben kaptuk meg, a nagyon jó infrastruktúra lehetőség arra, hogy akár a turizmusban, akár a gazdaság más területén ne érezzük magunkat úgy, hogy nem vagyunk a nemzet testének a részei – hangsúlyozta Nyiri Tibor. 

Az avatási program végén Tarr Levente, Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési és felújítási osztályvezetője összegezte az elvégzett munkát. Elmondta, hogy 140 kilométer utat újítottak fel tavaly a vármegyében 16,7 milliárd forint értékben, aminek a nyolcvan százaléka tisztán hazai forrás volt. A 3712-es jelű út 8.6 kilométeren újult meg 2-szer 1 sávon, átlagosan hat méter szélességben. A kivitelezés során 9500 tonna aszfaltot, 1700 folyóméter kiemelt szegélyt, 4200 tonna zúzott követ építettek be, 2500 négyzetméteren cseréltek teljes pályaszerkezetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában