Falunapok

2023.07.22. 16:40

Egy teljes hétig szórakozott Sajókaza

Helyi tehetségek léptek föl, volt kutyás és íjász bemutató, hagyományőrzés, koncertek, táncosok és színház is.

Detzky Anna

Nagy sikert aratott a Ktayi című előadás

Sajókazán – más kistelepülésekhez hasonlóan – több évtizedes hagyományai van az úgynevezett falunapnak, amelyet minden évben megrendeznek a helyi lakosság nagy örömére. Idén július közepén tartották meg a Sajókazai Napokat, ahol az eddigi évekhez hasonlóan széles palettát vonultatott fel programokból a szervezőgárda. 

Állva tapsolták Katyit 

- Az idei évben rögtön egy nagyszabású színházi produkcióval vette kezdetét a rendezvénysorozat július 11-én, kedden. A Körúti Színház társulata látogatott el hozzánk és lépett fel a Kastélyudvaron felállított színpadon, közel 300 fő előtt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat szervezésében. A társulat Katyi című darabjával szórakoztatta a közönséget, amelyet álló vastaps zárt le méltón – idézte fel a boon.hu-nak Lévai Ákos, a szervező Radvánszky Béla Művelődési Ház és Könyvtár vezetője. - Július 12-én szerdán a népművészet kedvelőit hívtuk és vártuk a Radvánszky-kastély termeibe, ahol a Matyó Népművészeti Egyesület népművészeti és népi iparművészeti tárgyaiból nyílt kiállítás. A tárlatot Berecz Lászlóné, az egyesület tiszteletbeli elnöke nyitotta meg, valamint köszönthettük a megnyitón Pap Bernadettet is, mint jelenlegi elnököt. Végül, de nem utolsó sorban a Matyó Táncegyüttes fantasztikus produkcióját is megtekinthették az érdeklődők. A kiállítás 2023. július 31-ig látogatható előzetes egyeztetést követően. 

A matyó népművészet is jelen volt Sajókazán

Fergeteges koncertek 

Az Ossian zenekar hívószó volt a környék rockerei és a keményebb zene rajongói számára. 

- A hét vége felé július 14-én, pénteken a könnyebb szórakozás vette át a főszerepet, ahol zenés színpadi produkcióra vártuk az érdeklődőket. A nap sztárjai a G.w.M, a Groovehouse és Kis Grófo voltak. A fellépők között pedig egy lemezlovas szolgáltatta a jobbnál jobb zenéket a bulizók számára. Természetesen, aki megszomjazott vagy megéhezett, az bátran válogathatott a kínálatból. Készültünk büfével, kürtőskaláccsal és édességekkel is. Július 15-én szombaton, a programsorozat zárónapján maradtunk a zene világában, de egy teljesen más stílust szerettünk volna nyújtani a közönség számára. Kacsenyák Gábor akusztikus koncertje után következett az Ossian nagyszabású élő 90 perces nagykoncertje. A hangulat ezen a napon is felhőtlen volt – számolt be a művelődési ház vezetője. 

A Felvidékről is jöttek 

Mostanra a Sajókazai Napok vonzereje a határokon túlra terjed. 

- Összességében elmondható, hogy ismét egy sikeres rendezvényen vagyunk túl. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az esemény után. Büszkén mondhatjuk, hogy közel 2500 fő számára nyújtottunk kikapcsolódási lehetőséget ezen a kellemes nyári héten. A helyieken túl, vendégül láthattuk a környező kistelepülések lakóit, a nagyobb városok polgárait, illetve még a Felvidékről is köszönthettünk honfitársakat – sorolta Lévai Ákos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában