Miskolc

2023.07.01. 14:00

Csodálatos fotók: csobognak, hűsítenek a miskolci szökőkutak

Nincs annál jobb a nagy nyári melegben – ha muszáj a nagyvárosban dolgozni vagy ügyet intézni –mint megpihenni kicsit valamely szökőkút mellett.

Fotó: Bujdos Tibor

Miskolcon legalább tíz köztéri szökőkút van. Különböző időpontokban működnek, meghatározott program szerint: az ütemterv alapján először május 11-én, Miskolc napján szöknek égbe a vízsugarak, hogy aztán egész nyáron át gyönyörködhessenek a miskolciak és az idelátogatók a vízilátványosságokban. Előreláthatólag szeptember elejéig varázsolják el csobogásukkal Miskolc lakóit és a városba érkezőket.

Többségüknek különleges a formája, és már ez is izgalmassá teszi őket, de a legtöbbet mégsem csak ezért szeretjük, hanem mert megpihenhetünk, hűsölhetünk mellettük a nagy melegben.

Belvárosi kutak

Képösszeállításunk számára a teljesség igénye nélkül fotózta Bujdos Tibor fotóriporterünk a szökőkutakat, azokról készültek a felvételek, amelyek a miskolci belvárosbanműködnek a nagy melegben.

A legjellegzetesebb és minden miskolci által ismert kutak ezek, mint például a Centrum áruház előtti a csavaros formájával, a Szinva terasz szinte már szökőkútrendszere, a Hősök tere hűsítő csobogója, vagy a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár előtti szökőkút.

Többségüknek különleges a formája, de mégsem az teszi izgalmassá őket, hanem hogy hűsítenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában