Álláspont

2023.06.23. 20:00

A DK a görömbölyi út megépítése mellett áll ki

A lakossági tiltakozások ellenére a miskolci önkormányzat megépíti az utat.

Ujlaki Attila

Borkuti László a jövőben nem kíván a helyi DK-frakcióval együtt dolgozni

Fotó: Bujdos Tibor

Az év végéig elkészülhet a Görömbölyt és Miskolctapolcát összekötő útszakasz – erről beszélt a minap egy más témában tartott sajtótájékoztatón Borkuti László, a görömbölyi városrész önkormányzati képviselője. A Demokratikus Koalíció színeiben politizáló képviselő elmondta, hogy a nyáron el is indulhat a kivitelezés. 

Elégedettséggel fogadta 

Korábban több ízben tiltakoztak a városrész lakói a készülő útszakasz ellen, a képviselő mégis elégedettséggel fogadta a mostani terveket. 

Mint a városrész vezetője örömmel fogadtam, hogy megépül a görömbölyi út a mostani tervek szerint

– hangsúlyozta megkeresésünkre Borkuti László. Hozzátette: olyan szakaszban van a kivitelezés, hogy kizárólag közgyűlési döntéssel lehetne azt megakadályozni, de ilyen döntés nem született és fel sem vetődött. „Abba a táborba tartozom, akik az út megépülése mellett érvelnek, de olyan feltételekkel, hogy az csak 1 sávos lesz, két oldalán kerékpár sávval. Ezt teljesen elfogadhatónak tartom” – szögezte le. Azt is elmondta, hogy az alig több mint egy kilométeres útszakaszon 200 méterenként fekvőrendőröket is elfognak helyezni, ezzel is garantálva a forgalomcsillapítást. 

Tüntettek ellene 

Ismeretes, hogy a megépülő út hírére áprilisban szimpátia sétával fejezték ki aggodalmaikat a görömbölyi városrészben élők és több lakossági fórumot is tartottak a beruházással kapcsolatban. „A legutóbbi lakossági fórumon a megjelentek több mint 90 százaléka semmilyen formájában nem támogatta az autóút építését” – mondta az egyik tiltakozó portálunknak. Rámutatott arra is, hogy hiába csak egy sávos lesz az út, azon ugyanúgy fognak járni autók, mivel 7 méter széles lesz, így akár kettő is elfér majd egymás mellett. 

A megnövekedett forgalomtól tartanak 

Korábban azt is hiányolták a tiltakozók, hogy a városvezetés ugyan hangsúlyozta a beruházás előnyeit, de a hátrányairól nem beszélt. Többek között arról, hogy a forgalom megnövekedhet, és több helyen balesetveszélyes lehet a felfestés. A májusi közgyűlésen pedig tiltakozók egy része zavarta meg az ülést, akik táblákkal fejezték ki a nemtetszésüket az épülő útszakasz ellen. Megkeresésünkre most azt közölték: tovább folytatják az ellenállásukat, akár élőlánccal is megakadályozzák a beruházás megvalósulását. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában