Megnőtt

2023.06.23. 07:00

Amit tavasszal elvettek, most visszaadták (fotókkal, videókkal)

Újra tizenkét méterrel magasabb lett a felújítás alatt álló avasi kilátó.

Szaniszló Bálint

Csúcs visszatámadás

Fotó: Ádám János

Tavasszal, az avasi csúcstámadás projekt keretében megcsonkították az avasi kilátót. Látványos akció keretében leemelték a csúcsáról a 12 méteres hosszabbítást, hogy elszállítsák felújításra. A tegnapi nap - június 22-e - volt a nevezetes dátum, amikor újra megjelent a tévétorony mellett az óriásdaru, hogy visszaadja a kilátónak azt, amit tavasszal elvettek tőle.

Miskolc város ikonikus épülete, az Avas kilátó és az azt körülvevő terület évtizedeken át magára hagyottan, leromlott állapotban fogadta a miskolciakat, turistákat. Márciusban az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően indult el a Kilátó ReStart program, azaz az épület felújítása. Ahogy többször beszámoltunk róla a felújítás során gyakorlatilag betonig bontották a kilátót, mostanra más a látványos panoráma ablakok is a helyükre kerültek. Csütörtökön pedig a hatalmas daru visszaemelte a torony csúcsát is, így ismét a megszokott magasságában emelkedhet a város fölé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában