Győztest hirdettek

2023.05.02. 17:00

Mutatjuk, ki lett az Év erdésze vármegyénkben

Az Északerdő Zrt. a Telkibányai Erdészeti Igazgatóság területén rendezte meg az „Év erdésze” verseny házi válogatóját.

Verseny közben

Forrás: Északerdő Zrt.

A Gunyakúti vadászház környezetében – a megszokott módon – összetett versenypályát alakítottak ki a szervezők az Északerdő Zrt. a Telkibányai Erdészeti Igazgatóság területén megrendezett az „Év erdésze” verseny házi válogatójára.

Számos versenyszámban alakult ki rendkívül szoros eredmény, illetve holtverseny is többször előfordult. Kiemelendő, hogy a szakmai- és a vonatkozó jogszabályi ismeretekről szóló tesztkérdésekre a versenyzők többsége jó eredménnyel válaszolt.

Király Béla verseny közben 

Az összesített eredmények alapján, végig egyenletes, jó teljesítményt nyújtva, szoros versenyben Király Béla, a Lillafüredi Erdészet kerületvezető erdésze győzött. Ő a Bakonyerdő Zrt. szervezésében megrendezendő „Év erdésze” országos versenyen képviselheti az Északerdő Zrt.-t. A második Hegedűs Máté, a Délbükki Erdészet, a harmadik Dávid Gábor, a Telkibányai Erdészet munkatársa lett.

A negyedik helyen végzett Bakti Péter, a Lillafüredi Erdészet kerületvezető erdésze, aki tavaly az „Év erdésze” országos versenyen a nagyon előkelő második helyezést érte el. Az 5. helyen Ujj Norbert, a Jósva-Tornai Erdészet, a 6. helyen Demjén Béla, a Sajóvölgyi Erdészet kerületvezető erdésze zárt. A versenyszámokban elért legjobb eredmények összesítése alapján Dávid Gábor kiegyensúlyozott teljesítményét különdíjjal jutalmazta a társaság, tájékoztatta portálunkat  Mihók István, az Északerdő Zrt. erdészeti vezérigazgató-helyettese, a rendezvény főbírója.

Versenyzők

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában