Próbálkozás

2023.05.17. 20:00

Miskolc közrendjének és közbiztonságának javulását várják az új rendészeti igazgatótól

Vincze Csaba távozása után pályázat útján keres új igazgatót a városvezetés a Miskolci Önkormányzati Rendészet élére.

Szaniszló Bálint

A lovas mezőrőség helyzete hosszú évek óta megoldaltlan Miskolcon

Mint a Boon.hu több cikkben is foglakozott vele, Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MiÖR) vezetője kérelmet nyújtott be a városvezetéshez közszolgálati jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetésére, 2023. április 30-i hatállyal.  

Az önkormányzat ezzel kapcsolatos közlése szerint a város vezetésével, az önkormányzati képviselőkkel és a társszervekkel eddig fennálló jó kapcsolata továbbra is megmarad, és szükség esetén szívesen segít tanácsaival rendészeti kérdések megoldásában, hiszen 40 év szakmai tapasztalat áll a háta mögött. 

Vincze Csaba távozására vonatkozó kérelmét azzal indokolta, hogy "új feladat végrehajtására érkezett felé megkeresés", és ennek kíván a jövőben eleget tenni. A távozó igazgató megköszönte a városvezetésnek azt a támogatást, amelyet a nehéz körülmények ellenére is biztosított mind a rendészet felé, mind vezetői munkája végzéséhez.  Mindez a miskolci közgyűlés április 27-i ülésén derült ki, a testület lényegében tudomásul vette a rendészeti igazgató távozását.

Pályázatot írtak ki  

A városházi közlemény úgy fogalmazott, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a megüresedett vezetői posztra pályázatot ír ki. A  napokban a pályázati kiírás meg is jelent. A kiírás szerint határozatlan idejű közszolgálati jogviszony formájában keresnek vezetőt. A leendő rendészeti igazgató felelős a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkájáért, annak jogszerű és gazdaságos működtetéséért. Felelős a rendészet feladatkörébe tartozó, illetve esetenként rá bízott feladatok döntés-előkészítéséért és határidőben történő végrehajtásáért. Gyakorolja a jogszabályokban és az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában számára biztosított jogköröket Miskolc város lakossága közrend- és közbiztonsága szintjének emelése érdekében. 

Feltétel a közszolgálati területen szerzett vezetői tapasztalat – és legalább 10 év rendészeti illetve rendvédelmi területen szerzett szakmai tapasztalat és közigazgatási szakvizsga.  

Azt is megtudtuk, hogy a pályázat benyújtásának határideje június 19-e. A pályázat elbírálásának határideje június 29-e.  

Úgy tudjuk, a lovas mezőőrség és a kutyás járőr szolgálat megoldatlansága is okozta a szakítást a városvezetés és a volt rendészeti vezető között.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában