Közösségépítő projekt

2023.05.04. 20:16

Taktakenézen jó élni!

A közel ezerkétszáz fős Taktaközi település egynéhány évvel ezelőtt pályázott arra a „Jó itt élni” elnevezésű programra, amelynek záró eseményét tartották csütörtökön.

SFL

Emlékzászlót kapott az iskola

Fotó: SfL

A közösségerősítő, közösségépítő projekt négy szomszédos településsel együtt, konzorciumban valósult meg, Taktakenéz mintegy tizenkilencmillió forintból gazdálkodhatott – adott tájékoztatást Molnár Tibor polgármester. – A záróeseményen alkalom lesz arra, hogy átadjunk egy Petőfi Emlékzászlót a tanintézményünknek a 200 éves évforduló kapcsán, lévén általános iskolánk névadója Petőfi Sándor – közölte Molnár Tibor.

Fotó: SfL

Magáról a projektről az iskola igazgatója, Molnár Tiborné mint szakmai munkatárs tartott részletes összefoglalót. Elmondta, hogy a pályázat 2019-ben indult, ám a pandémia egy kicsit megtörte. 

Fotó: SfL

– A konzorcium gesztora Taktaharkány nagyközség volt, az égiszük alatt szerveztük, bonyolítottuk le programjainkat. – Tulajdonképpen érdekelt egy olyan pályázatnak a levezénylése, ami nem igazán csak az iskolára irányult, hanem egy teljes településre – sorolta Molnár Tiborné. – A fő irányvonalak kötöttek voltak, főleg a hagyományőrzésre alapultak, de a részleteket én álmodhattam meg. Szeretem a kihívásokat, a pályázat elsősorban a tíz-tizennyolc éves fiatalokat célozta meg, de nem zárkózott el az idősebb korosztálytól sem, sőt. A kulturális örökségeink megismerésén belül Hortobágyra látogattunk, felderítettük Szabolcs vármegye kincseit, az idősebbekkel pedig Hollókőre utaztunk, a palóc hagyományokra voltunk kíváncsiak. Oldalakon keresztül sorolhatom az eseményeket, egyszóval építő volt az eltelt időszak, sokat tanultunk – összegezte mondandóját Molnár Tiborné. A záróeseményen kitüntetéseket vehettek át az iskolában húsz, harminc, negyven éve tanító pedagógusok, így Halászné Mitró Csilla, Halász Tamás, Péterné Sallai Andrea, Farmosi Katalin, Szabóné Sallai Judit, Battáné Tóth Krisztina, Vargáné Kozsik Judit és Gulyás Istvánné.

Fotó: SfL

A projektzárót a szerencsi Szikra Táncstúdió növendékeinek műsora zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában