Piacbejárás

2023.05.19. 17:45

„A vevők inkább megfizetik a kézműves termékeket”

Termelői bemutató és vásárt tartottak, majd borászati konferenciát Tokajban.

UA

Fotó: Bujdos Tibor

Szakmai nappal egybekötött piactér bejárást tartottak Tokajban pénteken délután. Az eseményen dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, valamint Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár is részt vett, valamint Posta György a város polgármestere.

A piacon helyi termelőkkel beszélgettünk, akik saját áruikat árusították. „Saját tenyésztésű sertésből mindent, amit elő lehet állítani, azt áruljuk” - mondta a boon.hu-nak Csősz János. Hozzátette: Egyre nagyobb a kereslet a kézműves termékek iránt és a vevők is hajlandóak is megfizetni.

„Ezekben a termékekben nincs adalék, nincs semmilyen mesterséges ízfokozó, ezek egyenesen a termelőktől érkeznek” – hangsúlyozta. Azt is elmondta, hogy fontosnak tartják az emberek, hogy a helyi kézműves termékek jelen legyenek a piacon és egyre inkább felveszik a versenyt a multinacionális vállalatokkal.

Egy másik árussal is beszéltünk, aki elmondta, hogy örül a piactérnek, mert ő Nagycserkeszről jár át és virágokat árul több tíz éve. „A piactérre látogatók előszeretettel vásárolnak tőlem és amikor csak lehet kint vagyok, most már jött a jobb idő, így még többen látogatnak ki” – mondta.

Az esemény után szakmai napot tartottak a Világörökségi Bormúzeumban, ahol egy konferencia keretében mutatkoztak be a helyi borászatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában