Önkifejezés

2023.04.21. 17:11

Közösségi festéssel avatták fel az Alkotóparkot (fotókkal, videókkal)

Miskolc önkormányzata szimbolikus, „hivatalos” megnyitót szervezett a közösségi alkotó tér megnyitására.

PGY

A fiatalabb alkotók is számot adhattak tudásukról

Fotó: Vajda János

Az Y-híd lábánál Miskolc Megyei Jogú Város Főépítészi Kabinetének tervei alapján kialakított Alkotópark legális felületet biztosít a festészeten, rajzoláson keresztüli önkifejezésre.

Bár a felállított pengefalakat már több alkotó „felavatta”, Miskolc önkormányzata szimbolikus, „hivatalos” megnyitót szervezett a közösségi alkotó tér megnyitására, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. közreműködésével. 

A programon a terület fő céljának megfelelően pénteken közösségi festést szervezett az önkormányzat iskolák, munkahelyi közösségek, különböző csapatok részvételével, akik kedvük szerint, de az Alkotópark szabályainak megfelelően egyszerre festik meg a pengefalakat. A programban köszöntőt mondott többek között  Szopkó Tibor alpolgármester majd  Kacsenyák Gábor és Nahaj Máté akusztikus koncertje következett, utána pedig az alkotók kezdhettek a munkához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában