Y-híd

2023.04.18. 15:17

A miskolci Alkotópark közösségi térként is funkcionál majd

A miskolci önkormányzat április 21-én hivatalosan is megnyitja az Y-híd mellett található, Alkotópark névre keresztelt területet.

PGY

Kovács Kamilla és Szopkó Tibor

A mintegy 3000 négyzetméteres részen pengefalakat alakítottak ki, amelyek legális felületet biztosítanak a rajzolásra, festésre, firkálásra. Az Alkotópark emellett közösségi térként is funkcionál, ahol a jövőben egyéb programok is megvalósulhatnak: előadások, performanszok, tánc és így tovább - hangzott el a keddi a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.  

Szopkó Tibor alpolgármester elmondta: nagyon fontos lépésnek tartja az alkotópark megnyitását. Az alkotóparkkal - ahol az alternatív művészet teret kaphat - tud majd emberközelivé válni a monumentális fejlesztés, az Y-híd - emelte ki.

Közös festés 

Kovács Kamilla civil részvételi referens ismertette a megnyitó várható programját, melyen egy szabad, közös festésre invitálják a Miskolcon alkotni vágyó egyéneket és közösségeket, ahol zenés műsor is várja őket. Felhívta a figyelmet, hogy bármilyen technikával dolgozhatnak az alkotók, de kizárólag a pengefalak igénybevételével, reklámok és tiltott jelképek használatának elkerülésével. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában