Az ő napuk

2023.04.19. 09:58

Egyetem: Belépés csak lányoknak!

Ezúttal a lányok ismerkedhetnek meg a mérnöki szalmákkal a felsőoktatási intézményekben.

ÉM

Lányok az egyetemen

Április 27-én újra Lányok Napjára várják a felsőoktatási intézmények a mérnöki pálya iránt érdeklődő középiskolás diákokat. Ez az a nap, amikor fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz. Egy nap, amikor az ország tech vállalatai, egyetemei és kutatóintézetei engednek bepillantást a kulisszák mögé. Egy nap, amikor a tudományos, technológiai és műszaki szakmák megnyílnak a lányok előtt. 

A vármegyénkbeli programok: Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kar: Formáld velünk a jövő anyagait! Nyomozz és kísérletezz velünk! 8-14 óráig, Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar: Alkotó Lányok, általános mérnöktől a specialistáig 8-14 óráig. Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar:Világjáró mérnökszakmák - ásványok a kozmetikumokban, szelektálj okosan, térinformatika a mindennapokban, vízügyek 8-13:30 óráig, Colas Hungária Építőipari Zrt.:Irány a kőbánya! Kirándulj velünk tállyai bányánkba, ismerd meg annak működését és a bánya óriási gépeit 8:00 - 18 óráig. Részletek a Lányok Napja internetes oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában