Beruházás

2023.04.22. 12:37

Átadták a Bánvölgye Élménytábort Dédestapolcsányban

A pályázat keretében megtörtént a tábor főépületének felújítása, benne konyha kialakítása a szükséges berendezési tárgyak beszerzésével együtt.

Az új faházak

Forrás: Dédestapolcsány

Ünnepélyes keretek között átadták pénteken délelőtt a Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programjának keretében, több mint 256 millió forint vissza nem térítendő támogatásól megvalósult új közösségi teret, a Dédestapolcsány határában található Bánvölgye Élménytábort.

A projektzáró eseményen a nemzeti színű szalagot átvágta Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Lukács László, Dédestapolcsány polgármestere.

A pályázat keretében megtörtént a tábor főépületének felújítása, benne konyha kialakítása a szükséges berendezési tárgyak beszerzésével együtt. Nyolc faházat elbontottak, melyek helyére 7 új épült, megfelelő hőszigeteléssel, fürdőhelyiséggel, mini konyhával. A faházak 4-6 férőhelyesek, amely családoknak is komfortos méret.

Megtekintik az új konyhát az átadóünnepségen
Forrás: Dédestapolcsány

A Bánvölgye Élménytábor kitűnő adottsága révén kiválóan alkalmas családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák programjainak megrendezésére is. Az 1,9 hektáron, a Bükki Nemzeti Park területén elhelyezkedő közösségi tér közvetlen közelében fut a Bükk hegység több túraútvonala, és nem messze található a Lábérci víztározó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában