Három év után

2023.04.22. 12:20

Végre ismét lesz Gömör Expo!

Két nap, színes programok, ismét együtt szórakozhatnak a putnokiak a Gömör Expon.

ME

Az idei már a XXII. Gömör Expo lesz Putnokon  

Fotó: GÁ

Az ismert egészségügyi és gazdasági nehézségek miatt három év kimaradt. Idén azonban újra megrendezik Gömör legnagyobb gazdasági és kulturális programját, a Gömör Expot. Az előkészületek már javában folynak, a program összeállt, amely a korábban megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is szerteágazó lesz. A kiállítók mellett ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára, a vadászatra, és sztárvendégekben sem lesz hiány. Május 12-én és 13-án számos kísérőprogram színesíti a putnoki eseményt, amely iránt már most nagy az érdeklődés.

Színes két nap

A korábbiakhoz képest a változás annyi lesz, hogy idén nem három, hanem kétnapos lesz a rendezvény – fogalmazott Tamás Barnabásné főszervező. – A jelenlegi árak mellett ez is komoly kiadást jelent, ugyanakkor boldogok vagyunk, hogy három esztendő után ismét lehetőségünk nyílik a vendégek és a putnokiak fogadására. Éppen ezért arra törekszünk, hogy mindenki megtalálja a kedvére való programot, jó élmények érjék, a koncerteken pedig felhőtlenül szórakozhassanak.

A nyitó nap első része inkább a szakmának szól. Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője nyitja majd meg az eseményt, majd átadják a vásári díjakat, és a szokásoknak megfelelően a meghívott vendégek meglátogatják a kiállítókat is. A délutáni órákban helyi és környékbeli csoportok lépnek fel a nagyszínpadon, megtartják a Európai Borlovagrend Gömöri  Régiójának Avató ünnepségét, majd Nótár Mary ad élő koncertet.

Vadételek versenye

A szombati program a XIV. Gömöri Vadásznap és a gasztronómia köré épül – tette hozzá Tamás Barnabásné. – A Hubertus-ökomenikus istentisztelet után kitüntetéseket adnak át, majd ifjú vadászokat avatnak. A déli órákban megnyílik Kató Néni Konyhája, a zenés, humoros gasztro show-t követően pedig a vadételfőző verseny eredményhirdetését tartjuk meg. 

Egy korábbi rendezvény pillanata, az idei már a XXII. Gömör Expo lesz Putnokon  Fotó: GÁ

Amikor mindenki jóllakott, akkor ismét jönnek a színpadi programok: A Macskazaj zenekar, majd Alee, később Lil G x Norbow lép fel, az egész program pedig egy élő Republic koncerttel zárul. Természetesen számos kísérő programmal várjuk a látogatókat, bízunk benne, hogy a Gömör Expo ismét kedvező fogadtatásra talál.

Ásvány és hüllőkiállítás

A vásárlói szokások egyre jobban átalakulnak, hiszen a személyes jelenlét helyett egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak le az internetes webáruházak. Van viszont egy olyan réteg, akik továbbra is szeretik megnézni, kézbe fogni a terméket, mielőtt kifizetik azt. Éppen ezért Putnokon bíznak benne, hogy a kiállító cégek, vállalkozások termékei iránt is nagy lesz az érdeklődés.

A Gömör Expon korábban megszokott ásványkiállítás és hüllő bemutató sem marad el – erősítette meg Tamás Barnabásné. – A vadásztrófeákat viszont ezúttal nem a sportcsarnokban, hanem a sátraknál mutatjuk be. Jönnek a kézművesek, lesz népi játszóház, arcfestés, solymász, és reményeink szerint állatsimogató is. Nagyon készülünk, reméljük május második hétvégjén mindenki jól érzi majd magát Putnokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában