Vendégeink voltak

2023.03.02. 18:00

Diákújságírók szerkesztőségünkben – itt az utánpótlás

A hermanos diákok hamarosan elindítják iskolaújságukat. Tanácsokat kértek tőlünk.

HE

A hermanos diákok hamarosan elindítják iskolaújságukat. Tanácsokat kértek tőlünk.

Fotó: Ádám János

Három lelkes diákújságíró járt csütörtökön szerkesztőségünkben, Molnár Boldizsár, Hörich Dominik és Makranczi Zoltán. A Herman Ottó Gimnázium 7. osztályos tanulói, akik elhatározták, hogy újraindítják internetes iskolaújságukat. Hozzánk jöttek tapasztalatokért és hasznos tanácsokért. 

Sok-sok kérdést tettek fel nekünk, mi pedig készségesen válaszoltunk, mert öröm volt látni fiatalos lendületüket és lelkesedésüket. Reméljük, hamarosan elkészül a weboldaluk, ahol érdekesebbnél érdekesebb írásokat olvashatunk majd.

Szerkesztőségünkben megismerkedtek az újságírói műfajokkal, a napilap szerkezetével, a Borsod Online hírportálunk felépítésével. Kíváncsiak voltak arra, hogy az iskolaújságban milyen rovatokat érdemes működtetni, milyen témák érdekelhetik a diákokat és hogy milyen stílusban célszerű írniuk. Megtudták azt is, hogy jól ki lehet használni az internet adta lehetőséget, sok fotóval és videóval színesíteni az írásokat.

A diákok megismerkedtek Csákó Attilával, az Észak-Magyarország és a Borsod Online főszerkesztőjével is, aki szintén hasznos tanácsokkal látta el őket.

Feladatmegosztás

– Nagyos sok praktikát ismertem meg a cikkek írásával kapcsolatban – mondta a látogatás végén Molnár Boldizsár. – A hírportál működésével kapcsolatban is hasznos ismereteket szereztünk. Mivel rengeteg sportközvetítést nézek, valószínűleg a sportrovat lesz az enyém. Szívesen fotózok is majd az eseményeken, a cikkek megírása pedig természetes számomra. Az újságírás érdekes szakma, nagyon szeretem, de felnőttként inkább hobbiként szeretnék vele foglalkozni – jegyezte meg Boldizsár.

Makranczi Zoltán lesz a főszerkesztő, az ő kezdeményezésére alakul meg a diákújság szerkesztősége.

– Nagy élmény volt a látogatás, rengeteg érdekes dolgot és praktikát tudtam meg. 

Én vállalom majd a diákprogramokat, mivel a Miskolci Diákönkormányzatnak is a tagja vagyok, így értesülök a városi eseményekről. Szívesen készítek majd fotókat és videókat a rendezvényeken. Felnőtt koromban is szeretnék a médiában dolgozni, majd kifejezetten érdekel a fotózás és az újságírás – mondta lelkesen Zoltán.

Hörich Dominik pedig az iskolaújság technikai hátteréért felel majd. Mint mondta, érdekli az újságírás, de arra gondolt, hogy a marketinget is magára vállalja. Szeretné népszerűsíteni a hamarosan induló iskolaújságot. Felnőttként pedig programozóként képzeli el magát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában