Verseny

2023.02.11. 18:10

Ismét találkoztak a fiatal böllérek Karcsán (fotókkal)

Második alkalommal rendezték meg Karcsán a Bodrogközi fiatal böllérversenyt, amelyre a helyi csapat mellett a környékbeli településekről is érkeztek résztvevők.

BSZA

Versenyben...

Fotó: Bódisz Attila

Milinki László, Karcsa polgármestere portálunknak elmondta: a rendezvény célja kettős. Egyrészt szeretnék egy jó hangulatú program keretében összehozni a térség fiataljait, másrészt pedig visszahozni egy kicsit a régi disznóvágások hangulatát. Dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője kifejtette: a disznóvágások hagyománya kezd elveszőben lenni, hiszen egyre kevesebben tartanak otthon sertést. A rendezvény azonban bizonyítja, hogy a fiatalabb korosztályban is szép számmal vannak olyanok, akik értenek a húsfeldolgozáshoz, a hurka, a kolbász készítéséhez, ahhoz, miként is kell aranysárga tepertőt sütni. Felhívta a figyelmet, hogy a böllérverseny ezen kívül arra is segít rávilágítani a figyelmet, hogy a helyben készült termékek finomabbak és egészségesebbek, mint azok, amelyeket távoli országokból hoznak a boltokba. A zsűri a szakszerű perzselést, a legfinomabb tepertőt és a disznótoros tálakat, ételeket díjazta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában