Tisztes kor, tiszteletet érdemlő teljesítmény

2023.01.18. 15:00

Háromszázhetven évet számlálnak az elnökök

Ritka alkalom: a játékvezetők öt elöljárója randevúzott a diósgyőri stadionban.

KT

Paksi András, Stenczel István, Pecze István, dr. Varga Zsolt, Kurmai Zoltán

Fotó: Vajda János

A DVTK arénája adott otthont a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága Játékvezetői Bizottsága napokban tartott hagyományos ünnepi díjkiosztójának és báljának.

Nagy idők, nagy tanúi

Az alkalomból köszöntötték egymást a testület volt elnökei, akiknek hajdani munkásságát a jelenlegi első ember méltatta:

– Soha nem feledkezhetünk meg korábbi kormányosainkról – emelte ki dr. Varga Zsolt, egykori FIFA-asszisztens és itthoni NB I-es kerettag, majd hozzátette: – A múltunk ismerete és tisztelete nélkül ugyanis nem képzelhető el a jelenünk és a jövőnk sem.

A megyei fősípos nem fukarkodott a jelzőkkel, amikor Kurmai Zoltán, Paksi András, Pecze István és Stenczel István munkásságára tekintett vissza, majd hangsúlyozta, hogy Kurmai Zoltán máig aktív, hiszen az MLSZ Játékvezetői Bizottsága elnökségének tagja és ebbéli minőségében sokat tehet és tesz szűkebb pátriánk „fekete ruhásainak” menedzselése érdekében. A rendezvényen mintegy kétszázan vettek részt és közülük néhányan gyors fejszámolásba kezdtek, így mire elkészült a csoportképük, bejelentették, hogy a sportemberek együttesen mintegy háromszázhetvenet nyomnak és életükből sok évtizedet fordítottak az elnökösködésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában