Hóhelyzet Borsodban

2023.01.21. 08:43

Az út még lezárva, Bánkút már készül - fotók, videó!

Vasárnap elindulnak a pályák, kérdés, hogy addig rendeződik-e az utak helyzete a Bükkben?

ÉM

Fotó: ÉM

Frissítés:

A Bánkúti Sí Klub szombaton 10 órakor a következő információt tette közzé a közösségi oldalán: 

"Bánkúton 50cm a hóréteg vastagsága.

Jelenleg nem lehet feljutni Bánkútra, mert a rendőrség lezárta az utakat a veszélyes fakidőlések miatt.

Ez a mai nap információja!

A sípályák elő vannak készítve. A mai napon arra a döntésre várunk, hogy holnaptól járhatóak lesznek az utak vagy sem."

Korábban írtuk:

„20:00-kor Bánkúton a hóréteg vastagsága 36cm és jelenleg is havazik! Vasárnap reggel 9:00-kor végre indulnak a felvonók! A pályák taposása folyamatban van. Bővebb információval szombaton jelentkezünk.” - írta közösségi oldalán péntek este a Bánkúti Sí Klub. Honlapjukon 01:24-kor került ki frissítés, amely szerint 42 centiméteres a hóvastagság, vasárnap reggel nyitnak az 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8-as pályák, valamint az A, B, C, H felvonók.

Az azonban egyelőre kérdéses, hogy közlekedni lehet-e vasárnap Bánkút felé – vagy általában a Bükk felé, akár Lillafüredre Miskolc irányából. Ahogy pénteken este ugyanis beszámoltunk már róla, több utat lezárt a rendőség a fakidőlések miatt. A Magyar Közút Útinform oldalának szombat reggeli tájékoztatása szerint: A Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyén átvezető, Eger-Hollóstető és Miskolc közötti összekötő út szinte teljes szakaszát lezárták, a közlekedésre veszélyes fakidőlések miatt. Kerülni rendőri irányítással, terelőutakon keresztül lehet. A lezárás tehát még fenn áll. 

Van, aki így is feljutott, a síklub közösségi oldalán lévő bejegyzéshez posztoltak egy videót, Mályinka felől feljutottunk címmel. A videón jól látszik, hogy elég nagy a hó a szerpentinen és még takarítva sem volt, tehát nem ajánljuk olvasóinknak, hogy megpróbálkozzanak vele!

A Fehér Sas Panzió egy képsorozatot is közzétett, megmutatva mekkora hó esett, és mi alól kell "kiásniuk az épületet".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában