Havazás

2023.01.21. 08:53

Tisztítják az utakat Miskolcon, óvatosságra intik az autósokat!

A kézi és gép síktalanítás is folyamatos a városban, az útviszonyok azonban így is gyorsan változhatnak.

ÉM

Fotó: ÉM

A pénteki havazás kezdete óta a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. négy szórógépe síktalanítja a társaság kezelésébe tartozó utakat. Először a buszútvonalakat tisztítják meg, ezeket követik a nagyobb forgalomgyűjtő utak, majd mellékutcák. Jelenleg 0 és 1 fok között ingadozik a hőmérséklet, a munka folyamatos, megelőzendő a lehullott csapadék felfagyását, tájékoztatta portálunkat szombat reggel a miskolci városháza.

Hajnalban városszerte megkezdődött a kézi síktalanítás is, a munkában 48 fő vesz részt. Kiemelten figyelve a főutcára és megállóhelyekre. A Lillafüredre vezető utat érintő lezárás miatt a munkaerő egy részét átcsoportosították a Komlóstetőre. A fakidőlések miatt lezárt szakasz nem a társaság kezelésében van.

Az utak és járdák helyenként havasak, latyakosak, az útviszonyok gyorsan változhatnak, ezért a szakemberek óvatosságra intik az autósokat.

A 15-ös autóbuszok továbbra is csak Felső-Majláth és Lillafüred között közlekednek. A villamos- és autóbuszközlekedésben más fennakadás jelenleg nincs. Fokozott figyelemmel közlekedjenek! - kérik a miskolciaktól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában