Ünnepvárás meleg étellel

2022.12.19. 17:06

Sokan eljöttek a meleg ételért

Kétszáz adaggal készültek közösen erre az alkalomra.

ÉM

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Képalkotó Diagnosztikai Centrumának támogatásával a Szinva teraszon várták meleg étellel hétfőn délután a Magyar Vöröskereszt munkatársai a rászorulókat. Pap Tímea, a megyei kórház Képalkotó Diagnosztikai Centrumának osztályvezető főorvosa aktívan részt vett az ételosztásban. Kérdésünkre elmondta: kétszáz adag étellel készültek a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével közösen erre az alkalomra.

Több éves együttműködés

Már három éve tart ez az együttműködés. Minden évben gondolkoznak azon, hogyan tudnának segíteni a rászorulókon. Három évvel ezelőtt ruhagyűjtést szerveztek. Tavaly pénzt gyűjtöttek és háromfelé osztották. Többek között egy szegény családot támogattak és egy állatmenhelynek is juttattak az adományból. Ezekben az időkben nem csak pénzre van szüksége az embereknek hanem bármilyen támogatást szívesen vesznek, legyen az étel, vagy ruhanemű - fogalmazta meg a főorvos. Sokan kisnyugdíjasok és az unokájuknak vitték az ételt nem is maguknak - tette hozzá.

Duberné Dunaveczki Éva igazgató – Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének Hajléktalanokat Gondozó Központja – szerint a karácsony előtti időszakban ez az első kitelepült ételosztás, ahol babgulyást, forró teát és beiglit hoztak a rászorulóknak. A következő nap történése lesz, hogy a Baross Gábor úton található népkonyhán töltöttkáposztát, gyümölcsöt és szaloncukrot osztanak. December 23-án, pénteken azonos helyszínen vállalkozók egy csoportja tartós élelmiszercsomagot tartalmazó adományait fogják szétosztani. Egyébként a 300 fős hajléktalanszállón naponta várják a rászorulók megkeresését. Megfigyelése szerint az idén nagyon sok a kisnyugdíjas a korábbi évekhez képest - osztotta meg észrevételét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában