Ünnepvárás

2022.12.20. 14:30

Gyermekmosolyért fognak össze

A kis betegek játékokat és hűtőszekrényt kaptak karácsonyra közel kétmillió forint értékben, a segítőkész közösség révén.

NHK

Osváth Tibor színész és barátai visszatérő segítői a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórháznak, közelebbről a Gyermekegészségügyi Központnak (GYEK). A művész nem csupán adománygyűjtési akciójáról ismert, 18 éve „vizitel” bohócdoktorként itt. Kedden számoltak be arról a kórházban, hogy újabb adomány érkezett – a „Segítsünk közösen egy mosolyért 5” elnevezésű Facebook-csoport karácsonyi felajánlási kezdeményezése – immár hagyományosan – ebben az évben is sikeres volt.

Révész János és Osváth Tibor | Fotós: Vajda János

Kiváló példája annak, hogy az elszántság, a társadalmi összefogás és jó szándék mennyi mindenre képes – mondta dr. Révész János, a kórház főigazgatója. A kórház és az adományozók közötti kapcsolat mára már baráti, minden adott, hogy ez tovább folytatódjon a jövőben is – tette hozzá a főigazgató.

Mikor mire van szükség

A közösségi médiában szerveződő csoport nevében az ötös azt jelenti, hogy már ötödik alkalommal tudták megajándékozni a GYEK-ben gyógyuló gyermekeket – tudatta Osváth Tibor, a gyűjtés ötletgazdája. Tervei szerint jövőre hatossá változik a szám, hiszen csupa segíteni akaró ember gyűlt össze a nemes ügyet támogatva, akik valamennyien hozzájárultak az összegyűlt összeghez. Minden évben kikérik a dolgozók véleményét is, hogy mire lenne szükség, így jött idén a játékok mellé a hűtőszekrény, amely a gyermektápszerek hűtésére szolgál majd. De volt már olyan, hogy televíziókat vagy mikrohullámú sütőket vásároltak, mikor mire van szükség – emelte ki Osváth Tibor.

Osváth Tibor, a Segítsünk közösen egy mosolyért 5 elnevezésű Facebook csoport alapítója | Fotós: Vajda János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában