Lions adomány

2022.12.16. 15:05

Játékokat és fejlesztő eszközöket hoztak

Újabb tárgyi adománnyal gazdagodott az intézmény gyermekegészségügyi központja.

NHK

Dr. Hauser Péter oktatási-, tudományos-, és kutatási igazgató, dr. Révész János Fõigazgató, dr. Kigyóssy András nyugalmazott fõorvos, Kovács Krisztián a miskolci Lions Klub soros elnöke és Bonta László, a Bonta Zoltán Alapítvány elnöke

Fotó: Bujdos Tibor

Az Első Miskolci Lions Klub a Bonta Zoltán Alapítvánnyal közösen adományt adott át a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) pénteken. Ezúttal a kórházban dolgozó pedagógusok munkájához nyújtottak segítséget hasznos kreatív eszközökkel, fejlesztő játékokkal.

– Nem csak az épület megújulása, de a beltartalom is fontos, ebbe a körbe tartoznak a gyermekek számára a játékok – mondta dr. Révész János, a kórház főigazgatója. Ezúttal is olyan eszközöket, játékokat kaptak, amelyek fejlesztik az eddigi állományt. A Lions Klub tagjai visszajáró adományozók, mostani felajánlásuk is hozzájárul a gyermekek öröméhez, megelégedéséhez – tette hozzá.

Évek óta támogatják a GYEK-ben gyógyuló gyermekeket adományokkal és foglalkozásokkal is. Ezúttal is igyekeztek olyan játékokat hozni számukra, amelyek hasznosak és azon túlmenően örömet okoznak nekik – hangsúlyozta Kovács Krisztián, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke.

Mintegy 15 évig dolgozott gyermekideggyógyászként a GYEK-ben, aztán elkerült az intézményből, de a Lions Klub képviseletében már évek óta részt vesz a gyermekek támogatásában – emelte ki dr. Kígyóssy András főorvos. Hozzáfűzte: kreatív foglalkozások, és egyéb közös programok voltak korábban, de sajnos a pandémia miatt az utóbbi három alkalommal nem találkozhattak közvetlenül a gyermekekkel. Az ajándékot azonban ugyanolyan szeretettel adják át a kórház dolgozóinak is, hiszen tudják, hogy jó helyre kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában