Adomány

2022.12.19. 12:05

Plüssöket vittek a motorosok a beteg gyerekeknek Miskolcon

Két személyautónyi játékot vittek a megyei kórházban fekvő gyermekek számára.

UA

Dr. Hauser Péter a GYEK orvos igazgató helyettes, Mihály Zsolt a Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen csoport vezetője és dr. Révész János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Oktató Kórház főigazgatója az adományozó motorosokkal

Fotó: Vajda János

A Szelíd Motorosok A Zaklatások Ellen csoport ismét játékgyűjtési akciót szervezett; ennek köszönhetően a Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) kis betegei ajándékot kaphattak a karácsonyi ünnepkör előtt.

„Annak idején én indítottam el ezt a kezdeményezést és itt nincsenek beosztások, hanem van, aki a szervezést vállalja, van, aki a gyűjtést szervezi és olyan is, aki a szállításban vesz részt” – nyilatkozta portálunknak Mihály Zsolt, a Szelíd Motorosok A Zaklatások Ellen csoport tagja. Hozzátette: Az ötlet onnan ered, hogy az egyik társuk találta ki, hogy Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, gyermekszívsebészeti osztályára vigyenek betegek gyerekeknek játékokat. „Az első gyűjtést korábban oda szerveztük és a következő évben már országszerte hirdettünk gyűjtést, amiben már nagyon sokan részt vette, így már a megyei kórházaknak is tudtunk eljuttatni adományokat” – tette hozzá Mihály Zsolt. 

Rengeteg játék érkezett | Fotós: Vajda János

Rámutatott: Minden megyében gyűlik össze évről-évre annyi játék, hogy érdemes a kórházakba eljuttattatniuk. „Mi mindig használható játékokat szoktunk gyűjteni, amiket kimosva adunk át a kórház számára és fontos leszögezni, hogy nekünk is fontos szerepünk van a gyűjtés megszervezésében, a szállításban és az átadásban, de a legfontosabbak azok, akik a saját játékaikat a beteg gyerekek részére átadták” – mutatott rá Mihály Zsolt. Hozzátette: Most két személyautónyi plüsst hoztak el a GYEK számára.

Évek óta adományoznak

Mihály Zsolt és dr. Révész János| Fotós: Vajda János

„Hivatalos keretek között háromszor találkoztunk eddig a Szelíd Motorosok A Zaklatások Ellen csoporttal és nagyon jól esik, hogy minden alakommal visszatérnek hozzánk” – mondta el dr. Révész János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója. Hozzátette: várhatóan januárban meg egyszer fognak találkozni, mert a kórház Gyermek Sürgősségi projektkének a sürgősségi része műszaki átadásra kerülhet. Ezen alkalomból pedig a legtöbb adományozót is meg szeretnék hívni. A főigazgató szimbolikusan meg is hívta a motoros egyesületet a januári átadóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában