Útkereső

2022.11.25. 10:00

Van-e felemelkedés Borsod-Abaúj-Zemplén számára? Tudósok könyve mutat utat

Eddigi kutatásaikat mutatják be a Miskolci Egyetem oktatói.

ÉM

Kovácsné dr. Nagy Emese

Fotó: ÉM

Könyvbemutatóra hívják a Miskolci Egyetem oktatói az érdeklődőket.  „Útkereső - Kutatások az Észak-Magyarország régió felemelkedéséért” című kötetet Kovácsné dr. Nagy Emese az egyetem Tanárképző Intézetének főigazgatója és dr. Szabó-Tóth Kinga, az Alkalmazott Tudományok Intézetének intézetigazgatója szerkesztette. 

November 29-én délután 2 órakor a miskolci MAB-székházban ((Erzsébet tér 3.) a kötetet prof. dr. Kaptay György, a MAB elnöke, és a könyv szerkesztői mutatják be. 

„A tisztelt olvasó egy olyan tanulmánykötetet tart a kezében, amelynek gondolata 2020 őszén fogant meg. A MAB (az MTA Miskolci Akadémiai Bizottsága) akkor újonnan alakult elnöksége ugyanis ekkor határozta el, hogy MAB Régiós Kutatások 2020–2023 címmel átfogó kutatási programot kezdeményez, amely Észak-Magyarország három megyéjére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád) terjed ki. Célja a MAB szakbizottságaiban folyó kutatómunka és tudományos igényű ismeretterjesztés révén hozzájárulni a régió társadalmi és gazdasági folyamatainak megértéséhez és a lehetséges megoldások feltárásához. (...)

Ebben a kötetben társadalomtudósok, pedagógusok, pszichológusok és közgazdászok mellett egy-egy geológus és nanotechnológus professzor is azt vizsgálja, hogy mi a mai gazdasági-társadalmi helyzet ebben a régióban és a felvázolt (nem mindig teljesen örömteli) helyzetből vajon milyen fejlődési lehetőségek és lehetséges továbblépési utak rajzolódnak ki”, olvasható a kötet előszavában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában