Szent Imre Napok

2022.11.25. 09:00

Papírból robot, történelemből videó

A névadóra emlékező diákok különböző típusú és témájú versenyeken mérhették össze tudásukat.

ÉM

Fotó: MÚ

Ünnepi műsorral, a házi versenyek eredményhirdetésével, valamint Szent Imre szobrának megkoszorúzásával zárult az iskola névadójának tiszteletére szervezett programsorozat a mezőkövesdi Szent Imre Tagiskolában. Az intézmény a hagyományokhoz hűen idén is megszervezte a Szent Imre Napokat, amelyen a diákok különböző típusú és témájú versenyeken mérhették össze tudásukat.

Ebben az évben először hirdették meg a történelmi témájú videókészítési versenyszámot, valamint a robotépítő versenyt, amely keretében papírból készítettek a diákok robotokat. Emellett matematika-, helyesírási, röplabda-, angol-, versmondó- és rajzversenyt is rendeztek. Összesen 18 versenyszámban mérhették össze tudásukat a „szentimrések”.

Az iskola névadójára emlékező programok zárásaként ünnepi műsort adtak elő a gyerekek, majd Boldizsár Bertalan tagintézmény-vezető István királynak Szent Imre herceg felé intézett intelmeire hívta fel a jelenlévők figyelmét. 

Ezt követően hirdették ki a versenyek eredményeit. A mintegy 200 tanuló közül összesen 92 diákot jutalmaztak. Az okleveleket és ajándékokat Gáspár Erzsébet, a Mezőkövesdi Általános Iskola igazgatója adta át a díjazottaknak Komárominé Vajdovics Elvira tagintézményvezető-helyettes közreműködésével.

Az esemény zárásaként az alsó évfolyamos diákok képviselői az iskolában található Szent Imre plakettet, a felső évfolyamos tanulók Boldizsár Bertalan igazgatóval együtt az intézmény melletti Szent Imre szobrot koszorúzták meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában