Ünnepség

2022.11.11. 20:18

Köszönet a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozóknak

Felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon végzik nagyon sokszor embertpróbáló munkájukat.

PGY

Fotó: Ádám János

A Szociális Munka Napja alkalmából tartottak ünnepséget a Megyeháza dísztermében. Az ünnepi programban köszöntőt mondott többek között Bánné Dr. Gál Boglárka Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlés elnöke – a rendezvény fővédnöke, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Bugarszki Miklós a Magyar Ápolási Egyesület elnöke, Dr. Valikovics Attila a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kar dékánhelyettes, egyetemi docens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Stroke, Vascularis és Általános Neurológiai és Toxikológia osztályának vezető főorvosa, Vass Mónika a Miskolci Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, ápolási igazgatója, Gálné Pataki Zsuzsanna Gabriella a Magyar Ápolási Egyesület B-A-Z Megyei szervezetének elnöke. A Szociális Munka Napja alkalmából kitüntetéseket adtak át, a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum tanulóinak ünnepi műsora után, koszorúzás következett Kossuth Zsuzsanna emléktáblájánál.

A figyelem középpontjában

Bánné Dr. Gál Boglárka Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlés elnöke felidézte: az Országgyűlés 2016 decemberében úgy döntött, hogy november 12-ét a Szociális Munka Napjává nyilvánítja. Ez az egy nap ráirányítja a figyelmet azokra a szakemberekre akik az év minden napján segítik, gondozzák az arra rászorulókat. Ez a nap arról szól, hogy köszönetet mondunk a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozóknak, akik felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon végzik nagyon sokszor embertpróbáló munkájukat - emelte ki az elnök. Azért fontos ez, mert hazánkban az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával ami szociális kezelést, gondozást igényel - tette hozzá.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő kifejtette: a szociális munka egyfajta professzionális szeretetszolgálat, ami nagy szakmai felkészültséget, végtelen türelmet és teljes odaadást kíván. A szociális munka egy olyan speciális terület, amely a mindennapi gyakorlatból, tapasztalatszerzésből, az emberekkel való kapcsolat tanulságaiból épül fel és táplálkozik. Jellemet, készséget, szociális érzékenységet nem lehet megtanulni vagy megtanítani - hangsúlyozta a képviselő. Az ünnepségen adták át a Magyar Ápolási Egyesület ezüst kitűzőjét Dr. Kovácsné Takács Mónikának, Borzáné Kádár Mariannának és Zilahi Ágnesnek kiemelkedő munkájuk elismerése képen. 

Méltó elismerés

Borzáné Kádár Marianna a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum szakoktatója elmondta: az én feladatom elsősorban a jövő nemzedékének a képzése, nagyon fontosnak tartom a következő generációt arra tanítani, hogy a szociális munka iránt elhivatottak legyenek, segítséget nyújtsanak rászoruló embereknek a szakápolás területén. Nehéz munka, de érzékenyek rá a fiatalok, meg van az elhivatottságuk, az anyagi biztonságot is fontosnak tartják. Ez egy folyamatos odafigyelést igénylő munka mely jól képzett "egész embert" kíván és ez jelenti a szépségét is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában