Kórház

2022.11.11. 12:37

Megújul a GYEK - félidejében a milliárdos beruházás - videóval

Összesen 3 milliárd forintból újul meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központja.

ÉM

Fotó: Ádám János

- Kiemelt szerepet tölt be a magyar ellátórendszerben a Gyermekegészségügyi Központ, hiszen Magyarország második legnagyobb kórházáról van szó, amely Északkelet-Magyarország teljes ellátásért felel a fekvőbeteg-ellátás vonatkozásában – hangsúlyozta dr. Révész János, az intézmény főigazgatója a GYEK már megújult főbejáratánál. Emlékeztetett rá, hogy ez az intézmény 1976-tól működik, jelenleg 15 betegellátó szervezeti egységben és 320 ágyon látják el szakembereik a gyerekeket.

GYEK
Fotós: Ádám János

A beruházás idén indult el, amelyben a Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztály bővül ki és újul meg teljeskörűen, csakúgy, mint a Gyermek Sebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlege. Emellett a műtők komplex  felújítása és bővítése is szerepel a programban.

Már működik az az összekötő folyosó is, amely a GYEK-et és a mentőhelikopter leszállópályát, valamint a központi radiológiai ellátásnak helyt adó Központi Betegellátó épületet köti össze.

A beruházás befejezése 2023 tavaszán várható.

További részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában