Jó ügyért érdemelték ki a figyelmet

2022.10.25. 14:00

Föl és le – negyvenhétszer tíz emeletet futottak (fotókkal, videóval)

Az UNICEF szervezetek fáradhatatlan, önzetlen munkájára hívták fel a figyelmet Miskolcon a nem mindennapi teljesítménnyel a tűzoltók.

ÉM

Fotó: Ádám János

Németi Gergő, a Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Őrs parancsnoka már a harmadik éve hívja fel a figyelmet kampányaival az UNICEF és az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett tevékenységére. A szervezet 47 éve végzi magyarországi tevékenységét. Idén kollégájával, Titkó Krisztiánnal úgy döntöttek, hogy ennek jegyében október 25-én 47-szer futnak fel egy tízemeletes épület legfelső szintjére Miskolcon. 

Ez az épület az Árpád út 28. szám volt.

A nem mindennapi kihívás előtt beszélgetve Németi Gergő olvasóinknak elmondta: "célunk, hogy az UNICEF szervezetek nagyon sok éve, a gyermekekért végzett fáradhatatlan, önzetlen munkájára felhívjuk a figyelmet. Globális humanitárius szervezetként rendkívül szerteágazó tevékenységet végeznek, szinte minden országban, ahol elkél a segítség. Jótékony sportkövetként, különféle sportesemények szervezésével folyamatosan igyekszik ráirányítani a figyelmet munkájukra.  A szervezettel együtt igyekszünk felhívni arra a figyelmet, hogy milyen fontos a rendszeres támogatás, de az egyszeri hozzájárulás is bármilyen összegről legyen szó" - hangsúlyozta. 

"A tájékoztatás minden eszközét kihasználva mutatja be munkáját az UNiCEF és én is minden elérhető felületen igyekszem hírét vinni. A jelenlegi gazdasági válságban nehéz látni, hogy egyre több gyereknek rossz a sorsa" - fogalmazta meg. 

A keddi akcióra nem volt extrém felkészülés – Krisztián aktív focistaként hetente többször edz, jó kondíciónak örvend. Gergő pedig Tiszaújvárosban a mászóházban lépcsőzött és egy tízemeletes épületben felfutott hússzor. A fizikai felmérők részét képezik a szolgálatnak így biztosított a megfelelő állóképesség a feladatokhoz - tudtuk meg.

A próbatétel teljesítése után - kifáradva, de a nemes cél miatt elégedetten - felidézte Németi Gergő: "a felénél volt egy mélypont, onnan mintha minden körben egy emelettel több lett volna, de a végén kárpótolt az összegyűlt  kollégák, barátok elismerése, gratulációja".

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában