Mathias Corvinus Collegium

2021.11.27. 16:00

Fontos témák és ügyek: a Covidtól a Szent Jupátig

Gazdaság, művészet és a kor aktuális kérdései is előkerülnek a Mathias Corvinus Collegium pódiumbeszélgetésein.

20210210 Nadap Portré, interjú Fa Nándor, ötszörös Föld-kerülő vitorlázó sportember Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Pesti Tamás

Folytatódnak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) miskolci központjában szervezett beszélgetések. November 29-én, hétfőn 17 órától a Covid-járvány vállalkozásokra gyakorolt hatásáról Szepesi Balázs, az MCC Közgazdasági Iskola vezetője és Pogácsás Péter, az intézmény kutatója beszélget majd.

December 9-én irodalomtörténeti beszélgetésre várják az érdeklődőket, amelyben Johan Lundberg, a Stockholmi Egyetem professzora tart majd előadást.

Az év utolsó hónapjában pedig Fa Nándor lesz a központ meghívottja. December 13-án látogat el Miskolcra az első magyar, aki vitorlásával, a Szent Jupáttal kerülte meg a Földet.

Legutóbb Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos volt a pódiumbeszélgetés-sorozat vendége. Egyebek között ezt mondta: „Nagyon nagyot változott a világ, ténylegesen az űrkorszakban élünk. Olyan lehetőségek nyíltak a folyamatos tudományos fejlődés és a társadalom átalakulása miatt, amik mindenkit érintenek; érintik a nőket és érintik a férfiakat is.”

(A borítóképen: Fa Nándor december 13-án lesz az MCC vendége Miskolcon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában