Nyékládháza

2021.06.27. 16:52

Domborműavatással teljes városünnep

A hagyomány szerint június utolsó hétvégéjén tartja Nyékládháza a várossá nyilvánításának évfordulóját, immár a tizennyolcadikat.

Tóth Balázs polgármester

Fotó: Vajda János

A klasszikus értelemben vett idei, a tizennyolcadik városünnep egy Szent László-dombormű avatásával vette kezdetét a Szabadság téren. Gönczi Róbert, a településen élő fafaragó impozáns művét vasárnap délelőtt leplezték le.

A szent lovagkirálynak méltó emléket állító szobor rokon hangulatú azzal a Szent István királyt ábrázoló alkotással, amelyet 2015-ben avattak fel – utal rá ünnepi beszédében Tóth Balázs polgármester, aki a városban kialakított emlékhelyek kapcsán a közösség összetartó erejének fontosságáról beszélt. A városnapra hivatalos Tállai András, a térség országgyűlési képviselője ennek kapcsán köszöntőjében tiszteletre méltónak nevezte, hogy a Nyékládházán élők nagy gondot fordítanak történelmi gyökereik ápolására.

A városnap további eseményeinek központi helyszíne a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár előtti rendezvénytér volt, ahol a település múltjáról szóló fotókiállítást tekinthették meg az érdeklődők. A nap folyamán vezetett helytörténeti „Kéktúrát” tartottak a nyéki és a ládházi városrészben, amelyhez gyalogos és kerékpáros túraútvonalat egyaránt összeállítottak. Nyékládháza Gyermekkórusa és a Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar hangversenye délután zenével varázsolt ünnepi hangulatot a városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában