kupakgyűjtő szív

2021.05.09. 13:00

Kupakokkal és szívvel-lélekkel is segítenek Nagybarcán

A kupakgyűjtő szív kezdeményezés annak idején Dániából indult el útjára.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

– A gyerekek és felnőttek környezeti nevelését egyaránt szolgálja, felhívja a figyelmet a környezettudatosságra, ezenfelül jótékonysági célokat is segít, illetve esztétikai megjelenése sem utolsó szempont kicsiny településünkön – sorolta előnyeit a kupakgyűjtő szívnek Csikász Orsolya, Nagybarca alpolgármestere.

A kis betegek gyógyulásáért

– Egy kupakgyűjtő szív beszerzését már régóta terveztük. Idén sikerült megvalósítani a tervet. Március végén Nagybarca faluközpontjában helyeztük el a kis szívet, az óvoda-konyha intézmény főút felőli terén. A kupakgyűjtő szívet a békéscsabai Premier Metál Kft. cégtől szereztük be. A vételárat támogatásként a nagybarcai Kecskési Tollas Tibor Emlékére Alapítvány, a helyi Borostyán Kórus és Nagybarca Község Önkormányzata együttesen adományozta a település részére, hogy szépülhessünk és segíthessünk – sorolta a támogatókat.

– A szív elhelyezésével, a műanyag kupakok gyűjtésével beteg kisgyermekek gyógyításának támogatásához kívánunk hozzájárulni, jelenleg is rászoruló kisgyermekeknek gyűjtünk. Az ásványvizek és a különböző üdítőitalok flakonjának kupakja mellett a dobozos gyümölcslevek és tejek csavaros kupakja is gyűjthető, sőt akár a flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, samponok és tusfürdők, továbbá a balzsamok és a testápolók kupakjai is. Ahogy akár a fogkrémes tubus teteje – hívta fel a figyelmet az alpolgármester. – Sokan segítik a településen a kezdeményezésünket, mert a kicsi szív 2-3 hetente megtelik, a kupakokon keresztül sok-sok szeretettel is. Köszönet és tisztelet településünk lakóinak és mindenkinek, aki csatlakozik a gyűjtéshez, hogy odaadással segítenek a beteg gyermekeknek – emelte ki Csikász Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában