Projektek

2021.04.03. 15:30

Igyekeznek bepótolni a közösségi programokat Ároktőn

Hat önkormányzati bérlakást alakítanak ki a rászorulók számára.

Pap Gyula

Fotó: PH

– A tavaly elmaradt rendezvényeket az idén igyekszünk megtartani, majális, gyermeknap, egészségügyi szűrőnap várható, ha engedik a körülmények. Az a tapasztalatom, hogy nagyon várják az emberek a közös programokat – fejti ki Szabóné Csizmadia Judit, Ároktő polgármestere.

Tervezik az orvosi rendelő tetőszerkezetének felújítását, orvosi eszközöket is szereznek majd be. A Deák Ferenc utca aszfaltozása is napirenden van, ez egy összetett feladat lesz várhatóan. Pályáznak egy 50 lóerős traktorra is. Elhagyott ingatlant is szeretnének vásárolni, az úgynevezett „Cigánygödröt” kívánják rendbe tenni. Egy kellemes parkos részt alakítanának ki kis tóval a közepén. Csapadékvíz-elvezetés kiépítésére továbbra is pályáznak. Sportpályát is kialakítanak majd ha sikerül nyerni a pályázatokon, ahol a fiatalok erősíthetnének, mozoghatnának. A konyhát is fel szeretnék újítani, modernebb berendezéseket kívánnak beszerezni.

„A polgárőrségnek is szüksége lenne egy új gépjárműre” – tette hozzá a polgármester.

Sokat végeztek

Az idei év eredményeiről beszámolva a település vezetője elmondta: a vízelvezető árok elkészült a Széchenyi utcán, a Béke utca új aszfaltburkolatot kapott a Magyar falu pályázat segítségével. Ugyanebben a programban megvásárolták a volt tsz-iroda épületét, amelyet egy másik pályázaton belül igyekeznek majd hasznosítani. Egy közösségi játszóteret alakítanak majd ki, az épületen belül pedig egy baba-mama játszóház kap helyet – a tervek szerint. A katolikus temető kerítését is befejezik, a római katolikus templom felújítása lassan befejeződik.

Pályázat segítségével tudták bővíteni a gépparkjukat, kaszálógép, kistraktor, sorművelő forgókapa segíti majd többek között a közmunkát. Konyhai eszközöket is szereztek be ebben a programban. EFOP-os pályázat keretében igyekeznek szegregált életkörülmények között élők helyzetén segíteni. Képzések, tanácsadások, szűrőprogramok, egészségnapok lebonyolítása szerepel a tervben. Hat önkormányzati bérlakást alakítanak ki a rászorulók számára – jelezte Szabóné Csizmadia Judit.

(A borítóképen: Elkészült a vízelvezető árok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában