oltásellenes megnyilvánulás

2021.03.12. 17:30

Rokker Zsoltti a kínai vakcinákkal való oltás ellen kampányol

Szakemberek kellenek a megyeszékhely egészségügyi bizottságának élére a Fidesz–KDNP szerint.

Kiss Daniel

20191108 Miskolc Megtartották Miskolcon a Városházán az Önkormányzati Választás után, az alakuló közgyűlést. Képen: Erdei Sándor, önkormányzati képviselő (j2) Fotó: Bujdos Tibor BT Észak Magyarország

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Az oltásellenességet támogató baloldali országos kampányban vesz részt, feladatának ellátására alkalmatlan a miskolci egészségügyi bizottság alelnöke Erdei Sándor, más néven „Rokker Zsoltti” humorista, ezért azonnali hatályú lemondásra szólította fel a képviselőt a Fidesz–KDNP sajtótájékoztatóján.

Felháborító

Hollósy András, a jobboldali frakciószövetség szóvivője hangsúlyozta: felháborító, hogy amíg a miskolci egészségügyi intézményekben, kórházakban az orvosok, az ápolók éjt nappallá téve mentik az embereket és dolgoznak, addig az egészségügyi bizottság alelnöke közösségi médiás bejegyzésében a kínai vakcina ellen hangol.

– Szégyen és gyalázat, hogy az élet és egészség legfontosabb ügye helyett a miskolci baloldal az elmúlt hetekben mással sincs elfoglalva, minthogy sorozatos sajtótájékoztatókon sajnáltassa saját magát, és közben magyarázza a város gazdasági mélyrepülését és a fenyegető önkormányzati csődöt – fogalmazott a szóvivő. A frakciószövetség nevében felszólította a miskolci baloldalt: ismerjék el, hogy minden vakcina fontos, minden élet számít, és ennek megfelelően álljanak ki a nyugati és a keleti vakcinák mellett is. Hiszen ez az elsődleges, így menthetjük meg az emberi életeket.

– Jelen pillanatban azt látjuk és azt tapasztaljuk, hogy az egészségügyi bizottság elnöke egy laikus, végzettsége szerint vízvezeték-szerelő, az alelnöke pedig egy humorista. Természetesen humoristára szükség van a színpadon, a vízvezeték-szerelőre is szükség van adott esetben a fürdőszobában, de ebben az esetben egy szakbizottság élére egészségügyi hozzáértéssel rendelkező embereket kellett volna tenni. Attól tartunk és attól félünk, hogy aki nem támogatja az élet kampányát, az a halál kampányát támogatja. A miskolci baloldalnak eszébe sem jut, hogy legalább a világjárvány alatt szakemberre bízza ezt a rendkívül fontos bizottságot. Olyan szakemberre, akinek idevágó egészségügyi végzettsége lenne, értene e területhez, és akinek a szakmai kötelességtudata nem engedné meg, hogy ez a baloldali halálkampány Miskolcon is jelen legyen – mondta Hollósy András.

A jobboldali frakciószövetség álláspontja szerint a járványhelyzetben hatványozottan is fennáll a képviselői méltatlanság esete.

– Rokker Zsoltti ne játsszon a miskolciak életével, ezért felszólítjuk Erdei Sándort, hogy azonnali hatállyal mondjon le megbízatásáról, és adja át a helyét olyan szakembernek, aki ténylegesen is segíti és nem hátráltatja a miskolciak járványellenes küzdelmét! – emelte ki a szóvivő.

Hozzátette: nagyon fontos az ebben a járványügyi helyzetben is, hogy az összefogást erősítsük, minden vakcinát próbáljunk meg minél magasabb számban beadni, aki pedig bármilyen, beleértve a kínai vakcina ellen hangol, az nem az élet kampányát támogatja. Végezetül kijelentette: minden élet számít, ezért a miskolci jobboldal arra kéri a miskolciakat, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára, és vegyenek részt az oltásban.

Ezúttal nem szórta a „poénokat” Erdei

Megkerestük Erdei Sándort, a baloldali Velünk a Város frakció önkormányzati képviselőjét, aki telefonon megígérte, hogy válaszol az írásban elküldött kérdéseinkre. Többször kerestük, de Erdei Sándor eddig nem tisztelte meg az Észak-Magyarország és a boon.hu olvasóit válaszaival. Az alábbi kérdésekre szerettünk volna egyébként választ kapni: felmerült Önben korábban, hogy nem jó pozícióban van az egészségügyi bizottság alelnökeként? Ha lemondana tisztségéről, szakmabelit ajánlana a maga helyére? Valamint azt is megkérdeztük: Ön bízik a vakcinák hatékonyságában? Ha nem, miért nem? Kapott Ön, vagy az Ön környezetében eddig bárki koronavírus elleni oltást? Továbbá arra is kíváncsiak voltunk: amennyiben nem az oltásokban látja a járvány elleni hatékony védekezést, milyen konkrét szakmai javaslatai vannak helyettük a védekezésben?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában