Útfelújítás

2020.12.04. 18:00

Új aszfalton Putnokon, a Rákóczi úton

A Putnokot és Borsodbótát összekötő szakasz gömöri végét újították fel az elmúlt hetekben.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Ezekben a napokban is zajlik a Rákóczi út felújítása Putnokon, amely a 26-os csomópont bekötéséig tart. A kezelő Magyar Közút már korábban is tervezte az elhasználódott szakasz rekonstrukcióját, de akkor az önkormányzat egy pályázatot valósított meg, ezért az észszerűség is azt diktálta, hogy ezután fogjanak hozzá a kivitelezéshez.

Elöregedett, repedezett volt

Korábban az ÉRV Zrt. végzett egy közműberuházást, melynek keretében a vízműhálózat ezen a szakaszon teljes egészében megújult. A most zajló feladatokról Polgár Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei ügyvivő elnöke megjegyezte: a Putnokot és Borsodbótát összekötő szakasz végén a Rákóczi út burkolata már meglehetősen elöregedett, egyenetlen, repedezett, több helyen kátyús volt, ezért döntöttek a fejlesztés mellett.

A régi felület felmarása után a kivitelező szintbe hozta a műtárgyakat, majd két rétegben, teljes szélességében és hosszában is új aszfaltszőnyeget kap az érintett útszakasz.

– A lezárást ki tudtuk kerülni a munkafolyamat során, az autósok csupán korlátozásokkal találkoztak – mondta a helyszínen Polgár Tamás. – Elég széles, kilencméteres átlagszélességgel rendelkezik a Rákóczi út, úgyhogy ebből a szempontból nem okozott nagy nehézséget az elmúlt néhány hét. Az időjárás függvényében december elején átadhatjuk a forgalomnak a felújított részt, tehát ezen a télen az autósok már sokkal biztonságosabban közlekedhetnek majd Borsodbóta irányába, mint eddig tették. Emellett pedig a városban élők és az ezt a részt használó lakosság komfortérzete is sokat javulhat.

(A borítóképen: A Rákóczi úton más lesz a közlekedés minősége)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában