fejlesztések

2020.09.21. 15:00

Hejőpapiban számos beruházás fejeződött be

A program során nyílászárócsere, külső hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés történt.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

A közelmúltban tartották az idei évben megvalósult beruházások átadási ünnepségét Hejőpapiban. Az átadáson részt vett Tállai András, a térség országgyűlési képviselője és Miskolci Tibor, a település polgármestere.

– Mind az emberek, mind az önkormányzat életében sok nehézséget okozott a vírus által kialakult helyzet, de amellett, hogy igyekszünk eleget tenni a mindennapok kihívásainak a megkezdett és folyamatban levő beruházások terén, ha lassabban is, de haladtak, és mostanra több is befejeződött. Már a következő átadóra is gondolok, ami számomra és úgy gondolom, a lakosok számára is az egyik legfontosabb fejlesztés, az orvosi rendelő átépítése, felújítása – mondta el beszédében Miskolci Tibor.

A legnagyobb volumenű beruházás a Tiszabábolna, Tiszavalk és Hejőpapi települések belterületi vízrendezése keretében Hejőpapiban a Rákóczi és a Bartók Béla utca csapadékvíz-elvezetése volt. A harmincmillió forint támogatás segítségével megvalósult kivitelezés során több mint 250 méter hosszan újult meg a vízelvezető rendszer.

Hasonlóan jelentős értéket képvisel a Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális feltételeinek kialakítása, mely magában foglalta a Művelődési Ház belső felújítását a Biztos Kezdet Gyerekház számára közel tizenöt millió forint támogatással és hatmillió forint önerő igénybevételével, a fűtés korszerűsítése, a villamoshálózat felújítása, belső nyílászárók cseréje, festés és burkolás, szociális helyiségek kialakítása, akadálymentesítése valósult meg.

Korszerűbb iskola

Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése keretében az iskola régi épületének energetikai felújítása zajlott. A közel tizenöt millió forintos támogatást mintegy hárommillió forint önerővel egészítette ki az önkormányzat. A program során nyílászárócsere, külső hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés történt. Napelemet szereltek fel, és a napelemek miatti tetőcserét az önkormányzat önerőből finanszírozta, 3,5 millió forinttal.

A Magyar falu program keretében megújult az óvodaudvar. Kültéri játszóeszközök beszerzése mintegy kétmillió forint támogatás segítségével sikerült. Az új játszóeszközök beszerzése, valamint egy fedett filagória megépítése is elkészült. A hejőpapi képviselő-testület döntése alapján 3,5 millió forintból épült újra a köztéri játszótér, melyet szintén birtokba vehettek a gyerekek.

(A borítóképen: Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata: Dányi Gábor, Tállai András, Miskolci Tibor és Nyikes Zoltán az ünnepélyes átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában