Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

2020.07.16. 12:00

Új dolgokban is kipróbálják magukat

A Kazincbarcikán működő Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai már 12 éve aktívan tevékenykednek.

Apagyi Beáta

Fotó: Csikász Orsolya

Fontos számukra, hogy új ismeretekre tegyenek szert, értékeiket és érzelmeiket átadják egymásnak és az utánuk jövő generációnak. Az egyik visszatérő kezdeményezésük az Idővár kreatív oldala. Úgy gondolják, hogy a „késői kezdés” még nem jelent eleve sikertelen és lemaradó helyzetet az alkotómunkában. Sőt mi több az érettség, a tapasztalat és kitartás előny lehet egy szenior művészeti életmű kialakításához.

Kortalan művészet

Pelle Anna, a klub vezetője elmondta, hogy társai nyugdíjasként próbálják ki magukat új területeken, amelynek eredménye az elmúlt és a soron következő kiállítások.

– A nagybarcai Tollas Tibor Emlékházzal körülbelül 10 évvel ezelőtt vettük fel a kapcsolatot. Azóta több alkalommal vettünk részt náluk kulturális rendezvényen. Egyik kedves klubtagunk Dudás László festményeiből nem először volt már kiállítás az emlékházban. Akkor jött az ötlet, hogy a tavasz folyamán egy sorozat keretében bemutatkoznának további lelkes alkotóink is. A tavaszból az ismert okok miatt nyár lett – mesélte.

– Kiállításaink megnyitóját minden alkalommal interaktívra tervezzük, kézművesprogramokkal kötjük össze – mondta a klubvezető. – Ez a kezdeményezés a résztvevők visszajelzései alapján sikeresek, élvezetesek. Csikász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékház vezetője szokta köszönteni a vendégeket, majd a település nevében Csikász Orsolya alpolgármester asszony nyitja meg a rendezvényt. Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjeként enyém az a megtiszteltetés, hogy bemutathatom a klubunkat és az aktuális kiállítókat az érdeklődő közönségnek.

(A borítóképen: A klub egyik foglalkozásán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában